Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over inkomstenbelasting > Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting?

Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting?

U kunt op verschillende manieren aangifte inkomstenbelasting doen. Veel particulieren versturen de aangifte IB gratis via de website van de Belastingdienst. Aangifte doen via de Belastingdienst is voor een belastingconsulent vaak echter te beperkt. Zij maken daarom gebruik van een Fiscaal-online.nl.

Wanneer doet u aangifte inkomstenbelasting?

U doet uiterlijk voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting. Als u die datum niet haalt, vraagt u uitstel aan bij de Belastingdienst. Dit doet u online via de website van de Belastingdienst, of via de Belastingtelefoon. Een belastingconsulent maakt uiteraard gebruik van de uitstelregeling. Doet u voor 1 april al uw aangifte? Dan ontvangt u voor 1 juli al een bericht van de Belastingdienst. Doet u te laat aangifte? Dan loopt u het risico op een verzuimboete. Het is daarom verstandig om tijdig uitstel aan te vragen. U krijgt dan uitstel tot 1 september.

Aangifte doen met software

Verstuurt u de aangifte voor meer personen? Maak dan gebruik van aangiftesoftware inkomstenbelasting. Met de aangiftesoftware verstuurt u moeiteloos aangiften voor particulieren en ondernemers. Hiervoor hoeft u niet in te loggen bij de Belastingdienst. Bovendien ontvangt u het servicebericht aanslag (sba) en de digitale terugkoppeling over de aangifte.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur