Gratis uitproberen »

Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting?

U bent hier:

Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting? Dat kan op verschillende manieren. Veel particulieren versturen de aangifte ib gratis via de website van de Belastingdienst. Aangifte doen via de Belastingdienst is voor een belastingconsulent vaak echter te beperkt. Zij maken daarom gebruik van een Fiscaal-online.nl.

Wanneer doet u aangifte inkomstenbelasting?

U doet uiterlijk voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting. Als u die datum niet haalt, vraagt u uitstel aan bij de Belastingdienst. Dit doet u online via de website van de Belastingdienst, of via de Belastingtelefoon. Een belastingconsulent maakt uiteraard gebruik van de uitstelregeling belastingconsulenten. Doet u voor 1 april al uw aangifte? Dan ontvangt u voor 1 juli al een bericht van de Belastingdienst. Doet u te laat aangifte? Dan loopt u het risico op een verzuimboete. Het is daarom verstandig om tijdig uitstel aan te vragen. U krijgt dan uitstel tot 1 september.

Aangifte doen met software

Verstuurt u de aangifte voor meer personen? Maak dan gebruik van aangiftesoftware. Met de aangiftesoftware verstuurt u moeiteloos de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren en ondernemers. Hiervoor hoeft u niet in te loggen bij de Belastingdienst. Bovendien ontvangt u het servicebericht aanslag (sba) en de digitale terugkoppeling over de aangifte.

 

Start nu een gratis proefaccount »