Gratis uitproberen »

Btw-aangifte zonder eHerkenning

Vanaf 2022 verandert de btw-aangifte. Het is vanaf komend jaar niet meer mogelijk om aangifte omzetbelasting via het ouder portaal te versturen. Dit betekent in de praktijk dat een onderneming eHerkenning nodig heeft om de btw-aangifte in te dienen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Europese regelgeving Alle EU-lidstaten hebben samen de eIDAS-verordening gemaakt. Hierin staan vereisten …

Btw-aangifte zonder eHerkenning Lees verder »

Nieuw: Toeslagen

Vanaf nu is het ook mogelijk om via Fiscaal-online.nl toeslagen aan te vragen. Het is mogelijk om alle toeslagen aan te vragen, te wijzigen of te stoppen. Het gaat hierbij om de volgende toeslagen: Huurtoeslag en huuraanpassingen Zorgtoeslag Kindgebonden budget Kinderopvangtoeslag en wijziging kinderopvang Daarnaast is het ook mogelijk om wijzigingen in het inkomen door …

Nieuw: Toeslagen Lees verder »

Nieuw: Koppeling tussen Fiscaal-online.nl en Minox

Steeds meer accountants en ondernemers hebben geen behoefte meer aan uitgebreide jaarrekeningrapportages en willen daarom de cijfers vanuit de boekhouding direct in het fiscale pakket inlezen. Om dit mogelijk te maken is onderzoeksbureau GBNED vorig jaar een initiatief gestart: “het standaard koppelvlak RGS brugstaat”. In plaats van het handmatig invoeren van de cijfers, wat toch behoorlijk wat tijd in beslag neemt, kun je nu eenvoudig de cijfers op basis van RGS inlezen. Inmiddels hebben Minox Online boekhouden en Fiscaal-online.nl de integratie via de RGS Brugstaat uitgebreid getest. We zien dat het inlezen van cijfers foutloos werkt en veel tijdwinst oplevert.

Aangifte vennootschapsbelasting 2019 beschikbaar

De aangifte vennootschapsbelasting 2019 is vanaf nu beschikbaar. Met uw licentie verstuurt u aangiftes voor enkelvoudige ondernemingen én fiscale eenheden.

Wijzigingen aangifte vennootschapsbelasting
Qua opbouw is de aangifte hetzelfde als voorgaande jaren. In de aangifte is een nieuw onderdeel toegevoegd: de generieke renteaftrekbeperking. Deze vindt u onder ‘Belastbaar bedrag’ in de aangifte.

Wijzigen voorlopige aanslag 2020
Vanaf nu is het ook mogelijk om de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting te wijzigen. Onder ‘Vennootschapsbelasting’ is nu het tabblad ‘Voorlopige aanslag’ te vinden.

Per onderneming voegt u eenvoudig een voorlopige aanslag toe. Het toevoegen werkt op dezelfde manier als de aangifte vennootschapsbelasting. Uw licentie voor de vennootschapsbelasting geeft ook recht tot het versturen van de wijziging voorlopige aanslag. U heeft hiervoor geen extra licentie nodig. Het versturen van een wijziging voorlopige aanslag kost 5 credits.

Aangifte inkomstenbelasting 2019 beschikbaar

De aangifte inkomstenbelasting 2019 is vanaf nu beschikbaar. Met uw licentie verstuurt u aangiftes voor particulieren én ondernemers (P en W). Het is uiteraard ook mogelijk om een partneraangifte in te dienen.

Wijzigingen aangifte inkomstenbelasting 2019
Qua opbouw is de aangifte hetzelfde als voorgaande jaren. Voor de winstaangifte is er echter een kleine wijziging: Op de balans zijn de velden voor het begin en einde boekjaar omgedraaid. Houd hier rekening mee bij het invullen van de aangifte.

Nieuw: Importeer jaarcijfers vanuit uw boekhoudpakket

Vanaf nu importeert u eenvoudig de jaarcijfers vanuit uw boekhoud- of rapportagepakket. Dit komt door een nieuwe XML standaard voor het uitwisselen van grootboeksaldi op basis van een RGS-code. Deze ‘RGS-brugstaat’ maakt het mogelijk om direct gegevens vanuit bijna alle boekhoud- en rapportagepakketen op basis van RGS over te zetten naar Fiscaal-online.nl.

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2020

Wat zijn de belastingwijzigingen 2020? Op 17 december 2019 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2020. In dit document van het ministerie van Financiën staan de belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2020.

Een groot deel van de maatregelen uit het Belastingplan 2020 gaat in per 1 januari 2020. In dit artikel worden de belangrijkste wijzigingen kort genoemd. Een compleet overzicht van alle belastingmaatregelen én de bijbehorende bedragen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vereenvoudiging van de uitstelregeling belastingconsulenten

De Belastingdienst gaat de uitstelregeling belastingconsulenten (beconregeling) vereenvoudigen. Vanaf januari 2020 worden er geen eerste en/of tweede waarschuwingen meer verstuurd. Het verzoek om aanwijsposten op te geven verdwijnt daarmee ook. In de loop van 2020 wil de fiscus de uitstelregeling verder vereenvoudigen, zo schrijven ze in een brief aan de belastingconsulenten. "De beconregeling is van …

Vereenvoudiging van de uitstelregeling belastingconsulenten Lees verder »