Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Aangifte inkomstenbelasting

Informatie over aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting is voor iedere ondernemer een belangrijke, jaarlijkse taak. Met deze aangifte, ook wel "ib aangifte" of "aangifte ib" genoemd, geef je al je inkomsten en aftrekposten op. Op basis daarvan berekent de Belastingdienst hoeveel inkomstenbelasting je verschuldigd bent. Om snel en eenvoudig de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, maken ondernemers en belastingadviseurs gebruik van onze IB-aangifte software. Met één druk op de knop verstuur je meerdere aangiften tegelijk en de software wordt erkend door de Belastingdienst.

 

"Met de intuïtieve software van Fiscaal‑online.nl is de aangifte inkomstenbelasting een fluitje van een cent"

Aangifte inkomstenbelasting 2022

De aangifte inkomstenbelasting 2021 hebben we grotendeels achter de rug, het is nu tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022!

Wanneer belastingaangifte 2022

Vanaf 1 maart 2023 kun je de aangifte inkomstenbelasting 2022 indienen. Het is verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van alle benodigde gegevens, zoals jaaropgaven, bankafschriften en facturen. Verdiep je daarbij in aftrekposten en belastingvoordelen waarvoor je in aanmerking komt. Onze aangiftesoftware inkomstenbelasting berekent automatisch de juiste waarden, zoals de zelfstandigenaftrek of de startersaftrek waar de belastingplichtige recht op heeft.

Formulieren aangifte inkomstenbelasting

Standaard wordt het P-biljet gebruikt als formulier voor de IB-aangifte. In geval van overlijden maak je gebruik van het F-biljet. Overige uitzonderingen zijn het C-biljet, wonend in het buitenland maar in Nederland belastingplichtig, en het M-biljet in geval van migratie. Ondernemers dienen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting gebruik te maken van het O-biljet.

Biljetten aangifte inkomstenbelasting | Fiscaal-online.nl

Wanneer aangifte inkomstenbelasting?

Zoek jij ook wel eens op “wanneer aangifte inkomstenbelasting doen”? Wij hebben het antwoord. Ondernemers moeten in de regel vóór 1 mei aangifte inkomstenbelasting doen, tenzij je uitstel hebt aangevraagd. Vraag het uitstel dan wel aan vóór 1 mei. De tabel hieronder geeft je een duidelijk overzicht van de aangiftetermijnen.

 
  Geen uitstel Uitstel
Wanneer aangifte inkomstenbelasting 2021? 1 maart tot 1 mei 2022 Tot 1 september 2022
Wanneer aangifte inkomstenbelasting 2022? 1 maart tot 1 mei 2023 Tot 1 september 2023
 

Het is verstandig om de aangifte zo vroeg mogelijk in te dienen. Zo weet je op tijd of je nog belasting moet betalen of dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst.

Persoonlijk advies

De inkomstenbelasting software van Fiscaal-online.nl werkt snel, eenvoudig, en gebruiksvriendelijk. Plan geheel vrijblijvend een belafspraak in en ervaar direct het gemak waarmee je aangiften aanmaakt en verstuurt.

 

Uitstel aangifte inkomstenbelasting

Red je het niet om vóór 1 mei de aangifte inkomstenbelasting te versturen? Vraag dan uitstel aangifte inkomstenbelasting aan. Dit uitstel moet je voor 1 mei aanvragen. De Belastingdienst stuurt dan binnen drie weken een brief met de bevestiging. In de regel heb je dan uitstel tot 1 september. Uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen kan online in Mijn Belastingdienst of met het formulier Uitstel Aanvragen. Zie www.belastingdienst.nl voor meer informatie. Wil je als belastingadviseur in één keer tegelijk voor een groot aantal klanten uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen, probeer dan gratis en vrijblijvend onze software.

Schuine lijn

Aangifte Inkomstenbelasting software van Fiscaal-online.nl is geschikt voor

Ondernemers

Grote en kleine bedrijven maken gebruik van onze software om de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers in te dienen.

Kleine ondernemers en zzp’ers

Belastingadviseurs kunnen snel en eenvoudig in één keer aangifte inkomstenbelasting voor zzp’ers en kleine ondernemers indienen.

Header afbeelding home
 
Schuine lijnen

Aangifte inkomstenbelasting ondernemers

De aangifte inkomstenbelasting ondernemers is een jaarlijks terugkerende taak. Omdat je als ondernemer al druk genoeg bent met alle administratie, wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Kies er daarom voor om de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers (O-biljet) te versturen met de intuïtieve aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl. De software is gebruiksvriendelijk en klantgericht waarbij je ook nog eens terug kunt vallen op persoonlijke service & support.

Aangifte inkomstenbelasting kleine ondernemer

Als kleine ondernemer is de aangifte inkomstenbelasting geen kleine klus! De belastingaangifte voor kleine ondernemingen wordt vaak uitbesteed aan belastingadviseurs. Met onze aangiftesoftware die voorzien is van alle faciliteiten doen zij snel en eenvoudig de aangifte inkomstenbelasting kleine ondernemer. Natuurlijk wordt de kleine ondernemersregeling (KOR) hierin meegenomen. Als je gebruik maakt van de KOR en dus minder of geen btw hoeft af te dragen, heeft dat een positieve invloed op de aangifte inkomstenbelasting.

Tip: "Dien op tijd je aangifte inkomstenbelasting in. Zo voorkom je een mogelijke boete van de Belastingdienst."

Aangifte inkomstenbelasting ZZP

Ben jij zzp’er en kijk je op tegen de aangifte inkomstenbelasting zzp 2022? Geen punt! Voor een financieel adviseur is dit met onze software zo gepiept. Wil je als zzp'er zelf de aangifte inkomstenbelasting zzp indienen? Onze software is gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Indien je tegen problemen aanloopt, beantwoorden Customer Care medewerkers eventuele vragen nog dezelfde dag. Zo kun je ook als zzp’er zelf de aangifte inkomstenbelasting voor zzp’ers snel en efficiënt indienen.

Veelgestelde vragen

 

Wanneer moet ik aangifte inkomstenbelasting 2022 doen?

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen voor 1 mei 2023.

 

Wat is aangifte inkomstenbelasting?

Aangifte inkomstenbelasting is het jaarlijks opgeven van je inkomsten, aftrekposten en eventuele belasting die je moet betalen.

 

Is de aangifte inkomstenbelasting verplicht?

Ja, als je in Nederland woont of hier een inkomen hebt, ben je verplicht om aangifte inkomstenbelasting te doen.

 

Waarom moet ik aangifte inkomstenbelasting doen?

Je moet aangifte inkomstenbelasting doen om de Belastingdienst te laten weten hoeveel belasting je verschuldigd bent of terugkrijgt.

 

Voor welke datum moet ik de aangifte inkomstenbelasting doen?

Je moet de aangifte inkomstenbelasting uiterlijk op 1 mei van het volgende jaar indienen.

 

Hoe moet ik aangifte inkomstenbelasting doen?

Je kunt de aangifte digitaal doen via de website van de Belastingdienst of met aangiftesoftware zoals van Fiscaal-online.

 

Waar moet ik op letten bij de aangifte inkomstenbelasting?

Let op dat je alle relevante gegevens en aftrekposten correct invult en dat je op tijd aangifte doet.

 

Wanneer moet ik aangifte inkomstenbelasting ondernemers doen?

Als ondernemer moet je aangifte doen voor 1 mei van het jaar na het jaar waarover je aangifte inkomstenbelasting doet.

 

Wat heb ik nodig voor mijn aangifte inkomstenbelasting?

Voor je aangifte inkomstenbelasting heb je onder andere je jaaropgave(n), bankafschriften en nodig. Als ondernemer heb je onder andere je jaarrekening, facturen en bonnetjes nodig. Het is belangrijk om de juiste aftrekposten te gebruiken en de aangifte op tijd in te dienen.

 

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur