Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Uitstelregeling

Informatie over uitstelregeling

Moet je aangifte inkomstenbelasting doen maar lukt het niet om deze op tijd in te leveren? Dan kun je gebruikmaken van de uitstelregeling. Hiermee is het mogelijk om uitstel te krijgen voor het inleveren van je aangifte. Voor de uitstelregeling 2021 kon je een aanvraag indienen tot 1 mei 2022. Voor de uitstelregeling 2022 kun je een aanvraag indienen tot 1 mei 2023.

Uitstel vraag je aan met een softwarepakket dat geschikt is voor Standard Business Reporting (SBR). Met de erkende aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl vraag je als belastingadviseur voor al je cliënten in één keer uitstel aan voor de aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je krijgt wekelijks een servicebericht uitstel (SBU) met een inleverschema. Daarbij heb je direct inzage in de status van de aangiften. Zo ben je altijd op de hoogte van de vorderingen.

Servicebericht uitstel

Aangiften die onder de uitstelregeling vallen, dien je tijdens de uitstelperiode in volgens een vastgesteld inleverschema uitstelregeling. Het is belangrijk om je aan het inleverschema te houden, anders kun je een boete krijgen. De uitstelregeling geldt niet automatisch, je moet deze zelf aanvragen bij de Belastingdienst.

Uitstelregeling belastingconsulenten

Als belastingconsulent is het mogelijk om een uitstelregeling aan te vragen voor het indienen van de aangiften van jouw klanten. Met de uitstelregeling belastingconsulenten krijg je meer tijd om de aangifte van je cliënten in te dienen bij de Belastingdienst. Het is wel belangrijk om je aan de voorwaarden te houden en vóór 1 mei de aanvraag voor uitstel in te dienen.

Heb je meer tijd nodig voor aangiften waarvoor je al uitstel hebt? Dan kan je aanvullend uitstel aanvragen. Dit kun je aanvragen voor aangiften over 2021 en later. In het schema hieronder lees je wanneer je het aanvullend uitstel aanvraagt, hoe lang je uitstel krijgt als het verzoek toegekend wordt, en wanneer dit ingaat.

Uitstel Datum aanvraag aanvullend uitstel Duur Vanaf
Uitstelregeling belastingconsulenten 2021 Vóór 1 april 2023 aanvullend uitstel aangevraagd voor een aangifte over 2021 die onder de beconregeling valt Minimaal 4 maanden 1 mei 2023
Vóór 1 mei 2023 aanvullend uitstel aangevraagd voor een aangifte over 2021 die onder de beconregeling valt Minimaal 2 maanden 1 mei 2023
Uitstelregeling belastingconsulenten 2022 Vóór 1 april 2024 aanvullend uitstel aangevraagd voor een aangifte over 2022 die onder de beconregeling valt. Minimaal 4 maanden 1 mei 2024
Vóór 1 mei 2024 aanvullend uitstel aangevraagd voor een aangifte over 2022 die onder de beconregeling valt. Minimaal 2 maanden 1 mei 2024

Voor de uitstelregeling kun je gebruikmaken van software waarmee je als belastingconsulent eenvoudig uitstel kunt aanvragen voor meerdere cliënten tegelijk. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de inleverschema's van de Belastingdienst en de deadline voor het aanvragen van uitstel. Zo voorkom je boetes.

Uitstelregeling vpb

Als belastingconsulent kun je voor je cliënten een uitstelregeling aanvragen voor de aangifte vennootschapsbelasting (vpb). Dit betekent dat je meer tijd krijgt om de aangifte in te dienen dan de reguliere deadline van 1 juni. Als je gebruik wilt maken van de uitstelregeling vpb, kun je dit aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kan via de website van de Belastingdienst of met aangiftesoftware. De aanvraag uitstelregeling vennootschapsbelasting moet binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar gedaan worden.

Plan een belafspraak in

Eenvoudig uitstel aanvragen voor meerdere cliënten tegelijk? De software van Fiscaal-online.nl is snel, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Er is geen eHerkenning nodig en de software is geschikt voor fiscale eenheden. Daarnaast krijg je direct een terugkoppeling van de Belastingdienst.

Plan een belafspraak

Beconregeling

De becon-regeling is een regeling voor belastingconsulenten en belastingadviseurs. Door je aan te melden voor de beconregeling krijg je meer tijd om aangiften en andere administratieve taken in te dienen voor jouw klanten. Dit wordt ook wel de becon uitstelregeling genoemd. Hierdoor krijg je langer de tijd om te zorgen dat alles netjes en correct wordt ingevuld.

De uitstel beconregeling 2022 kun je vanaf 1 maart 2023 aanvragen. Het uitstel dien je aan te vragen voor 1 mei 2023 en loopt dan tot 30 april 2024. Als je als belastingconsulent aangiften indient onder de beconregeling, dan moet je deze tijdens de uitstelperiode indienen volgens een vastgesteld inleverschema. Dit inleverschema ontvang je van de Belastingdienst. Hou je aan het inleverschema, want als je hier van afwijkt, kan dit gevolgen hebben voor het becon uitstel van de volgende belastingjaren.

"Tip: Met de aangiftesoftware van Fiscaal‑online.nl krijg je wekelijks een servicebericht uitstel (SBU) met inleverschema én heb je inzage in de status van de uitgiften. Zo blijf je altijd op de hoogte!"

Uitstelregeling ib

Als je belasting moet betalen over je inkomsten, dan moet je elk jaar aangifte doen. Maar soms lukt het niet om op tijd alles in te vullen en in te dienen. Daarom is er een uitstelregeling inkomstenbelasting. Deze uitstelregeling ib houdt in dat je langer de tijd hebt om je aangifte in te dienen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog niet alle benodigde gegevens hebt ontvangen.

De uitstelregeling aangifte inkomstenbelasting geldt voor zowel particulieren als ondernemers. Het is belangrijk om te weten dat je het uitstel wel moet aanvragen bij de Belastingdienst. Als je dit niet doet en te laat bent met het indienen van je aangifte, dan riskeer je een boete. De aanvraag voor uitstel moet ingediend zijn voor de uiterste inleverdatum van de aangifte. Voor de uitstelregeling inkomstenbelasting 2022 is dit dus voor 1 mei 2023.

Uitstel aangifte inkomstenbelasting

Als je niet op tijd je aangifte inkomstenbelasting kunt doen, vraag dan uitstel aan. Dit heet de uitstelregeling aangifte inkomstenbelasting. Met uitstel aangifte inkomstenbelasting heb je meer tijd om je financiële zaken op orde te krijgen.

Voor de uitstel aangifte inkomstenbelasting 2022 kan je een aanvraag indienen tot 1 mei 2023. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor zzp'ers en ondernemers. Het aanvragen van uitstel kan gemakkelijk via de website van de Belastingdienst. Belastingconsulenten en belastingadviseurs doen dit gemakkelijk voor hun cliënten met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl.

"Let op: Vraag op tijd uitstel inkomstenbelasting aan. Als je te laat bent, krijg je mogelijk een boete."

Houd er wel rekening mee dat als je uitstel aanvraagt voor de aangifte inkomenstenbelasting, je ook uitstel krijgt voor het betalen van eventuele belastingschulden. Dit betekent dat je later moet betalen dan de oorspronkelijke betalingstermijn. Hierover betaal je rente.

Uitstel btw-aangifte

Als ondernemer moet je periodiek btw-aangifte doen. Maar soms kan het gebeuren dat je niet in staat bent om de btw-aangifte op tijd in te dienen. In dat geval kun je uitstel btw-aangifte aanvragen. De uitstelregeling voor btw-aangifte wordt ook wel 'uitstel omzetbelasting' genoemd. Alleen in bijzondere omstandigheden kun je btw-aangifte uitstel vragen. Hierbij moet er sprake zijn van een ernstige calamiteit.

"Let op: Als je te laat bent met het indienen van de btw-aangifte of betaling, kan de Belastingdienst een boete opleggen. Vraag dus tijdig uitstel btw-aangifte of uitstel-btw betaling aan."

Als er sprake is van een ernstige calamiteit waardoor je de btw-aangifte niet op tijd kunt indienen, dan kun je schriftelijk uitstel aanvragen bij je belastingkantoor. Het aanvragen van uitstel is geen automatisch recht en wordt op individuele basis beoordeeld. Zorg dat je de juiste documentatie en informatie verstrekt om jouw situatie te onderbouwen.Als je uitstel hebt aangevraagd, krijg je meestal een nieuwe datum waarop je de aangifte en betaling moet doen.

Uitstel aangifte vennootschapsbelasting

Als je de aangifte vennootschapsbelasting niet op tijd kunt indienen, vraag dan uitstel aangifte vennootschapsbelasting aan. Dit wordt ook wel de uitstelregeling vennootschapsbelasting genoemd. Hierdoor krijg je meer tijd om de aangifte in te dienen. Als je uitstel vennootschapsbelasting wilt aanvragen, dan kan dat digitaal via het portaal op de website van de Belastingdienst of met het formulier “Aanvraag uitstel aangifte vennootschapsbelasting.”

Je moet de aanvraag binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar indienen. Als je boekjaar gelijk is aan het kalenderjaar, dan kun je de aanvraag doen tot 1 juni van het volgende jaar. Het normale uitstel vpb is 5 maanden. Is jouw boekjaar niet gelijk aan het kalenderjaar, ben je buitenlands belastingplichtig of wil je langer dan 5 maanden uitstel? Dan moet je altijd het formulier gebruiken. Vraag op tijd uitstel aan om een boete of naheffingsaanslag te voorkomen.

Geen uitstel voorlopige aangifte

Let op: je moet wel op tijd een voorlopige aangifte doen en de verschuldigde belasting betalen. Het uitstel geldt namelijk alleen voor het indienen van de definitieve aangifte. Je kunt uitstel vpb 2022 aanvragen tot de uiterste aangiftedatum van 1 juni 2023.

Vraag als belastingadviseur voor al je cliënten in één keer uitstel aan voor aangifte vennootschapsbelasting met de software van Fiscaal-online.nl. Je krijgt wekelijks een SBU met inleverschema en daarbij ook inzage in de status van de aangiften. Probeer het nu, gratis en zonder verplichtingen.

Veelgestelde vragen

 

Wat is de uitstelregeling?

De uitstelregeling is een regeling waarmee je meer tijd krijgt om belastingaangifte te doen zonder boete.

 

Wat is de uitstelregeling voor belastingconsulenten?

De uitstelregeling voor belastingconsulenten geeft extra tijd om aangifte voor hun klanten te doen.

 

Wat is de uitstelregeling voor vennootschapsbelasting (vpb)?

De uitstelregeling voor vpb geeft bedrijven meer tijd om hun vennootschapsbelasting aangifte in te dienen zonder boete.

 

Wat is de beconregeling?

De beconregeling is een regeling voor belastingconsulenten waarmee ze namens hun klanten uitstel voor aangifte kunnen aanvragen.

 

Wat is de uitstelregeling voor btw?

De uitstelregeling voor btw geeft ondernemers meer tijd om hun btw-aangifte in te dienen zonder boete.

 

Wat is de uitstelregeling voor inkomstenbelasting (ib)?

De uitstelregeling voor ib geeft particulieren meer tijd om hun inkomstenbelasting aangifte in te dienen zonder boete.

 

Wanneer kan ik gebruik maken van de uitstelregeling?

Je kunt gebruik maken van de uitstelregeling als je niet op tijd belastingaangifte kunt doen door bijvoorbeeld een goede reden of calamiteit.

 

Hoe maak je gebruik van de uitstelregeling?

Je maakt gebruik van de uitstelregeling door vóór de uiterste aangiftedatum een brief te sturen naar de Belastingdienst of digitaal via het portaal op de website van de Belastingdienst. Belastingconsulenten en belastingadviseurs kunnen hiervoor gebruikmaken van aangiftesoftware zoals van Fiscaal-online.nl.

 

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur