Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting

Vereenvoudiging van de uitstelregeling belastingconsulenten

De Belastingdienst gaat de uitstelregeling belastingconsulenten (beconregeling) vereenvoudigen. Vanaf januari 2020 worden er geen eerste en/of tweede waarschuwingen meer verstuurd. Het verzoek om aanwijsposten op te geven verdwijnt daarmee ook.

In de loop van 2020 wil de fiscus de uitstelregeling verder vereenvoudigen, zo schrijven ze in een brief aan de belastingconsulenten. “De beconregeling is van oorsprong een papieren regeling met veel schriftelijk en telefonisch contact. De vele verschillende soorten uitstel en ook het systeem van waarschuwingsbrieven en aanwijsposten kosten u en ons onnodig veel werk en tijd. Inmiddels is de regeling vrijwel geheel gedigitaliseerd echter zijn de bijbehorende afspraken en werkwijzen niet hierop aangepast. Om de service aan u te verbeteren onderzoeken wij de mogelijkheden om de uitstelregeling aan te passen met als doel op termijn een efficiënter en effectiever proces voor alle betrokken partijen.”

Stopzetten waarschuwingen en aanwijsposten

De Belastingdienst geeft wekelijks terugkoppeling over de status van de uitstelverzoeken middels het SBU. De consulent houdt vervolgens zelf in de gaten of hij/zij op schema ligt. Dit gebeurt aan de hand van het meegestuurde inleverschema. Het overgrote deel van de fiscaal dienstverleners doet dit ook naar tevredenheid. Daarnaast heeft het huidige systeem van waarschuwen en aanwijzen weinig effect. Dit weegt niet op tegen de moeite en kosten die ermee gemoeid zijn. Daardoor heeft de Belastingdienst besloten om geen eerste en tweede waarschuwingen en verzoeken om aanwijsposten meer te versturen. Deze wijziging gaat in vanaf januari 2020.

Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur