Gratis uitproberen »

Uitstelregeling belastingconsulenten 2017: vraag nu uitstel aan

Vanaf 1 maart 2018 vraagt u weer uitstel aan voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Met de uitstelregeling belastingconsulenten 2017 vraagt u in een keer voor al uw klanten uitstel tegelijk uitstel aan. Vanaf dit jaar krijgt u digitaal terugkoppeling van de Belastingdienst via het servicebericht uitstel.

Er kan weer gebruik gemaakt worden van de uitstelregeling belastingconsulenten. Vanaf dit jaar moet dat met een eigen PKIoverheid-certificaat. Dit certificaat is benodigd om de terugkoppeling van de Belastingdienst over de uitstelaanvragen te ontvangen. Het bericht met de terugkoppeling heet het servicebericht uitstel (SBU).

Uitstelregeling belastingconsulenten 2017

Het gebruik van de uitstelregeling belastingconsulenten 2017 is zoals u van Fiscaal-online.nl gewend bent. U importeert eenvoudig de complete lijst in uw account en vraagt voor alle klanten tegelijk uitstel aan. Vanaf dit jaar doet u dit via uw eigen PKIoverheid-certificaat. Vanaf heden kunt u namelijk niet meer kiezen hoe u de terugkoppeling wilt ontvangen (brief of cd). De terugkoppeling van de Belastingdienst alleen nog digitaal verzonden.

Servicebericht uitstel (SBU)

Deze digitale terugkoppeling van de Belastingdienst heet het SBU. Vanaf medio april start de Belastingdienst met deze vorm van terugkoppeling. In het SBU staat de status van ieder uitstelverzoek vermeld. Daarnaast wordt er aangegeven of er bijzonderheden zijn. Het inleverschema -waar u zich als belastingconsulent aan moet houden- wordt ook meegestuurd. Zo heeft u alles in een overzicht bij elkaar.

Het servicebericht uitstel wordt iedere dag ververst. Iedere dag vindt u daarom de laatste versie. U vindt alle informatie terug in de uitstelregeling (als u ingelogd bent) onder de knop “Servicebericht bekijken”.