Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over uitstelregeling > Hoe vraag ik uitstel IB en VPB aan?

Hoe vraag ik uitstel IB en VPB aan?

Uitstel IB en VPB aanvragen voor uw belastingaangifte kan tot de datum dat de aangifte bij de Belastingdienst binnen moet zijn. In uw aangiftebrief staat wanneer dit is. Er zijn verschillende manieren om uitstel aan te vragen.

Uitstel aanvragen aangifte inkomstenbelasting

Uitstel aanvragen kan op verschillende manieren en moet gebeuren voor 1 mei. Als particulier of ondernemer vraagt u uitstel aan op een van de volgende manieren:

Telefonisch uitstel aanvragen
Telefonisch uitstel aanvragen kan via de Belastingtelefoon: 0800-0543.

Online uitstel aanvragen

Zonder opgaaf van reden krijgt u in bijna alle gevallen 4 maanden uitstel.

Uitstel aanvragen voor belastingconsulenten

Doet u aangifte voor meer personen of bedrijven? Dan kunt u gebruik maken van de uitstelregeling IB en VPB. Zo krijgt u langer uitstel voor al uw cliënten (tot een jaar in de meeste gevallen). In 1 overzicht verstuurt u eenvoudig alle uitstelverzoeken voor de aangiften inkomsten- én vennootschapsbelasting. Hiervoor hoeft uw cliënt niet zelf uitstel in te dienen en heeft u geen DigiD nodig.

Om gebruik te maken van de uitstelregeling heeft u een beconnummer nodig. Daarnaast moet u tegenwoordig in het bezit zijn van een PKIoverheid-certificaat. Daarmee ontvangt u de terugkoppeling van de Belastingdienst over uw uitstelverzoeken.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur