Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over uitstelregeling > Wat is het SBU (Servicebericht Uitstel)?

Wat is het SBU (Service Bericht Uitstel)?

SBU staat voor Servicebericht Uitstel. Dit is de digitale terugkoppeling van de Belastingdienst over de ingediende uitstelverzoeken.

Vanaf 1 maart 2018 kunt u alleen gebruik maken van uitstelregeling belastingconsulenten met een geldig PKIoverheid-certificaat. Dit certificaat is verplicht gesteld door de Belastingdienst. De terugkoppeling van de uitstelverzoeken verloopt namelijk niet meer per brief of cd, maar uitsluitend digitaal. Om deze digitale terugkoppeling te kunnen ontvangen is een PKI-certificaat nodig.

Waaruit bestaat een SBU?

Het SBU wordt iedere dag ververst door de Belastingdienst. Daardoor beschikt u altijd over de juiste informatie. Het servicebericht uitstel bestaat uit de volgende onderdelen:

Uitstelreacties

Bij de uitstelreactie ziet u de gegevens van de persoon of de onderneming waarvoor u uitstel heeft aangevraagd. Het soort uitstel en de status, toegewezen of afgewezen, is zichtbaar. Daarnaast wordt er aangegeven wanneer de aangifte ontvangen moet zijn.

Inleverperiodes

Vroeger kreeg men een inleverschema per post opgestuurd. Als dit schema veranderde werd een nieuwe versie verstuurd. Nu, met de komst van het SBU, is dat anders. U ziet nu in 1 overzicht het inleverschema. Zo weet u precies hoeveel aangiften u voor een bepaalde datum ingeleverd moet hebben. Bovendien wordt deze informatie iedere week ververst. Als u bijvoorbeeld extra personen of onderneming toevoegt worden deze automatisch meegenomen in het inleverschema.

Uitstelregeling Belastingconsulenten

Snel een eenvoudig al uw uitstelverzoeken voor IB en VPB aanvragen? Dat kan via Fiscaal-online.nl. Importeer eenvoudig alle gegevens vanuit Excel en verstuur het direct naar de Belastingdienst. Uitstel is in 3 minuten aangevraagd.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur