Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
 •          9,0/10
 •   Scherp geprijsd
 •   Alles in één overzicht
 •   Erkend door de Belastingdienst
 •   Geen eHerkenning nodig

Waar vind ik mijn aangifte inkomstenbelasting?

Kennisbank > Informatie over inkomstenbelasting > Waar vind ik mijn aangifte inkomstenbelasting

Waar vind ik mijn aangifte inkomstenbelasting?

Heb je belastingaangifte gedaan en wil je een kopie krijgen van je aangifte? Dat is mogelijk. Een kopie van je aangifte inkomstenbelasting kan handig zijn omdat je een hypotheekaanvraag wilt doen. Of misschien wil je gewoon je aangifte inkomstenbelasting terugvinden omdat je iets wilt controleren.

De wijze waarop je een kopie kunt krijgen is afhankelijk van de manier waarop je aangifte hebt gedaan: online op de website van de Belastingdienst, via de aangifte-app of op papier.

Aangifte doen kan op verschillende manieren. Met de aangiftesoftware inkomstenbelasting van Fiscaal-online.nl doe je snel en eenvoudig de belastingaangifte.

Aangifte onlinevia Mijn Belastingdienst

Als je online op de website van de Belastingdienst aangifte hebt gedaan, dan kun je daar ook een kopie van je aangifte terugvinden. Volg hiervoor de volgende stappen:

 • Ga naar Mijn Belastingdienst
 • Log in met je DigiD.
 • Je ziet nu de welkomstpagina. Klik daar op ‘Correspondentie’.
 • Zoek in het overzicht de aangifte die je nodig hebt. Gebruik eventueel de filter zodat je op een specifiek jaar kunt zoeken. Het bericht dat je zoekt heeft als onderwerp: 'Aangifte inkomstenbelasting '.
 • Klik op de link om de pdf te downloaden. Je kunt deze opslaan of afdrukken.

Aangifte via de app

Heb je aangifte gedaan met de aangifte-app? Een grote kans dat je dan de vraag stelt “waar kan ik mijn aangifte inkomstenbelasting terugvinden?”.

Als je aangifte inkomstenbelasting hebt gedaan met de aangifte-app, wordt er namelijk geen kopie opgeslagen in Mijn Belastingdienst. Na verzending van de aangifte in de app, wordt er een pdf aangemaakt die je kunt opslaan. Zolang je de app niet verwijdert of reset, blijft deze pdf bewaard.

Tip: Om een kopie van je aangifte inkomstenbelasting terug te kunnen vinden, hoef je dus alleen de app te openen en het pdf-bestand op te slaan.

Aangifte op papier

Als je de aangifte op papier hebt ingediend, kun je de kopie ook alleen op papier opvragen. Dat kan op twee manieren:

 • Bel de Belastingtelefoon (0800 - 0543) om een kopie van je aangifte aan te vragen. Ben je ondernemer? Kies in het menu dan voor optie 2. Je ontvangt binnen twee weken een kopie van je aangifte inkomstenbelasting
 • Dien een schriftelijk verzoek in bij je belastingkantoor. Je ontvangt binnen acht weken een kopie van je aangifte inkomstenbelasting.

Aangifte inkomstenbelasting indienen met Fiscaal-online.nl

Met Fiscaal-online.nl kan je als ondernemer makkelijk en snel de aangifte inkomstenbelasting indienen. Daarbij wordt een kopie van de aangifte in de aangiftesoftware bewaard. Zo hoef je nooit meer te zoeken. Meer weten? Start dan nu je gratis proefperiode!


Heb je naast “waar vind ik mijn aangifte inkomstenbelasting?” nog meer vragen? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur