Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over inkomstenbelasting > Aangifte inkomstenbelasting verplicht?

Aangifte inkomstenbelasting verplicht?

Als u een brief ontvangt van de Belastingdienst, is het doen van aangifte inkomstenbelasting verplicht. De hoogte van het inkomen is dan niet van belang. Een uitnodiging tot het doen van een aangifte wordt vaak door de Belastingdienst verzonden in januari of februari. Dit kan door middel van een brievenbus of via Mijn Overheid. Doet u geen aangifte? Dan loopt u het risico op een boete.

Met de aangiftesoftware inkomstenbelasting van Fiscaal-online.nl doet u snel en eenvoudig belastingaangifte.

Geen uitnodiging ontvangen voor het doen van een aangifte

Als er geen uitnodiging is ontvangen tot het doen van een aangifte inkomstenbelasting, dan kan er nog steeds een aangifteplicht zijn. Hier is sprake van als u kunt weten dat er belasting betaald dient te worden. De wetgever verplicht de belastingplichtige om dan uit eigen beweging om aangifte te doen. Hier is sprake van als de belastingplichtige veel vermogen heeft. Dit geldt ook als er geld verdiend is waarover geen belasting is ingehouden.

Toch een aangifte indienen?

U bent niet altijd verplicht om aangifte te doen, maar het kan wel slim zijn. Dit geldt bijvoorbeeld als er maar een gedeelte van het jaar bij een werkgever wordt gewerkt. De werkgever houdt meestal dan te veel loonheffing in. De teveel betaalde loonheffing krijgt u terug door het doen van een aangifte. Ook als u veel zorgkosten heeft is het verstandig om alsnog aangifte te doen. Deze kosten kunnen waarschijnlijk worden afgetrokken in uw aangifte. Wilt u toch aangifte doen? Dit kan tot vijf jaar terug met de juiste software. Bij Fiscaal-online.nl doet u onbeperkt aangifte inkomstenbelasting voor particulieren én ondernemers.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur