Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Correctie aangifte inkomstenbelasting indienen

Kennisbank > Informatie over inkomstenbelasting > Correctie aangifte inkomstenbelasting indienen

Correctie aangifte inkomstenbelasting indienen

Heb je een fout gemaakt in de aangifte inkomstenbelasting? Geen reden tot paniek! Dit kun je zelf herstellen. Een correctie aangifte inkomstenbelasting indienen gaat snel en eenvoudig met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl.

Corrigeer een fout in de aangifte inkomstenbelasting

Je hebt de aangifte netjes ingevuld en op tijd verstuurd. Maar nadat je de aangifte hebt verzonden, ontdek je een fout. Vervelend! Dit komt vaker voor dan je denkt.

Het komt regelmatig voor dat iemand een fout in de belastingaangifte ontdekt nadat deze is verzonden. Zelfs als er een definitieve aanslag is opgelegd, is dit eenvoudig te herstellen. Pas de aangifte aan in “Mijn Belastingdienst” of gebruik je aangiftesoftware om de aangifte te wijzigen. Dit kan niet in de aangifte-app. De Belastingdienst neemt de laatst ingediende aangifte in behandeling.

Let op: Als je iets wilt veranderen aan de verdeling van de gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten tussen jou en je fiscale partner, dan kan dat alleen binnen 6 weken na de datum van de definitieve aanslag. Na deze 6 weken wordt je verzoek afgewezen.

Hoe corrigeer ik een fout in de aangifte inkomstenbelasting?

Welke stappen je precies moet nemen om je fout te corrigeren, is afhankelijk van je eerste aangifte.


Eerste aangifte Aangifte corrigeren
Via Mijn Belastingdienst Log in op Mijn Belastingdienst. Klik op 'Mijn aangifte inkomstenbelasting wijzigen'. Je kunt nu je aangifte aanpassen.
Heb je de 'Verkorte Aangifte' gedaan? Klik rechtsboven in de aangifte op 'Menu' en 'Aangifte wijzigen of aanvullen'. Aanpassingen doe je altijd in de gewone aangifte.
Met de aangifte-app Log in op Mijn Belastingdienst. Klik op 'Aangifte inkomstenbelasting doen'. Je aangifte inkomstenbelasting wordt geopend, met door de Belastingdienst vooraf ingevulde gegevens. Je kunt nu je aangifte aanpassen.
Op papier Stuur dan opnieuw een papieren formulier in. Je moet het hele formulier opnieuw invullen. Je kunt ook een brief sturen met de wijziging. Kijk voor meer informatie in de toelichting bij het formulier.

Aangifte al in behandeling genomen

Is je eerste aangifte al in behandeling genomen? Dan kan het zijn dat de tweede aangifte met correctie niet in je voorlopige aanslag wordt meegenomen. Geen punt, meestal ontvang je dan binnen zes weken een tweede voorlopige aanslag waarin de correctie wél is meegenomen.

Aangifte corrigeren in softwarepakket

Ontdek je een fout in je aangifte inkomstenbelasting? Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl kun je de aangifte moeiteloos aanpassen. Je verstuurt de correctie aangifte inkomstenbelasting met een druk op de knop naar de Belastingdienst. Je bent daarbij niet afhankelijk van Mijn Belastingdienst of DigiD inloggegevens.

Ook proberen? Start dan nu je gratis proefperiode!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Wil je naast informatie over een correctie aangifte inkomstenbelasting, meer weten over inkomstenbelasting? Bekijk dan eens de volgende pagina's:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur