Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > 5 btw-aangifte tips voor ondernemers

5 btw-aangifte tips voor ondernemers

Zelf uw btw-aangifte doen als ondernemer is snel, eenvoudig en goedkoop met onze btw-aangifte software.. Hoewel dit binnen twee minuten gebeurd is, zijn er toch nog een aantal zaken waar u als ondernemer tegenaan loopt. Wij helpen u graag op weg met de volgende tips:

Tip 1: Vergeet uw btw-aangifte niet te versturen

Een inkoppertje wellicht, maar veel ondernemers vergeten hun aangifte (op tijd) te versturen. Zonde, want de Belastingdienst is niet flauw met boetes. Om geen btw-moment te missen heeft de Belastingdienst zelf een handige app ontwikkeld: Btw-alert. Deze app geeft automatisch een seintje wanneer u de btw-aangifte moet doen.

Tip 2: Wacht niet tot het einde van de maand met uw btw-aangifte

Uw btw-aangifte moet uiterlijk voor het einde van de eerstvolgende maand na de periode verstuurd zijn. (Als u per jaar btw-aangifte doet moet deze voor 1 april van het volgende jaar verstuurd worden.) Helaas komt het meer dan eens voor dat er een storing is bij de Belastingdienst of uw bank. Dit kan er voor zorgen dat uw btw-aangifte te laat ontvangen is. Dit overkomt u natuurlijk niet, want u verstuurt uw btw-aangifte ruim op tijd. Toch?

Tip 3: Plan uw betaling

Niet alleen de aangifte moet voor de gestelde termijn gedaan zijn, maar ook de betaling. Hierbij is het moment van betaling niet belangrijk. De Belastingdienst kijkt alleen naar de datum waarop de betaling ontvangen is. Houd hierbij rekening met weekend- en feestdagen en de vertraging tussen banken (de Belastingdienst gebruikt ING). Betaal daarom op tijd en op het juiste rekeningnummer van de Belastingdienst.

Tip 4: Voorkom verlopen of vergeten inloggegevens

Waar is die brief met de inloggegevens ook alweer? Vervelend als u op het punt staat uw btw-aangifte te versturen. Als u uw inloggegevens per e-mail wilt opvragen moet u vooraf een e-mailadres en antwoord op een geheime vraag hebben opgegeven. Heeft u dat niet? Dan worden uw gegevens per post toegestuurd. Let op: Dit kan tot 10 werkdagen duren! Daarnaast kunnen uw inloggegevens verlopen. Als u een tijdje niet ingelogd bent, wordt uw account automatisch geblokkeerd. U raadt het: aanvragen van nieuwe gegevens duurt wederom ongeveer twee weken. Wist u trouwens dat u bij fiscaal-online.nl geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig heeft?

Tip 5: Foutje? Corrigeer kleine bedragen in de volgende aangifte

Heeft u een foutje gemaakt in de btw-aangifte? Of een factuur over het hoofd gezien? In veel gevallen kunt u de btw-aangifte corrigeren in de volgende aangifte. Foutjes tot € 1000,- mag u gewoon verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een te betalen bedrag gaat of een teruggaaf. Voor bedragen boven de € 1000,- moet u een suppletie omzetbelasting indienen.

Doet u ook zaken met het buitenland?

Koopt u wel eens iets in het buitenland? Of levert uw onderneming aan klanten in andere landen? Dan moet u een icp-aangifte indienen bij de Belastingdienst.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur