Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Eisen factuur voor btw-aangifte

Eisen aan de factuur voor uw btw-aangifte

Iedere btw-plichtige onderneming brengt de belasting toegevoegde waarde (btw) bij de klant in rekening. Deze worden vervolgens netjes afgedragen aan de fiscus. Andersom geldt hetzelfde. De btw die door leveranciers in rekening wordt gebracht mag worden afgetrokken van de af te dragen btw. Om er voor te zorgen dat dit zo probleemloos mogelijk verloopt, heeft de Belastingdienst een aantal harde eisen gesteld aan de btw-factuur.

Harde eisen btw-factuur door Belastingdienst

De overheid stelt harde eisen aan de btw-factuur. Vanzelfsprekend moet het btw-identificatienummer op de factuur staan. Daarnaast is de datum van de prestatie en de juiste handelsnaam verplicht. Dit zijn alle eisen op een rij:

Onjuiste facturen. Wat nu?

Formeel gezien mag de btw van een onjuiste factuur niet afgetrokken worden. Dit kan van invloed zijn op uw btw-aangifte. Heeft u een onjuiste factuur ontvangen? Stuur deze dan terug er zorg er voor dat u een juiste factuur krijgt. De partij die de onjuiste factuur verstuurt loopt het risico op een verzuimboete vanuit de Belastingdienst. Deze boete kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag per factuur. Zorg ervoor dat uw facturen dus aan bovenstaande eisen voldoen. Zo is er nooit discussie over een factuur en klanten zullen vaak sneller betalen.

Wat is een vereenvoudigde btw-factuur?

In twee gevallen mag ook een vereenvoudigde btw-factuur verstuurd worden. Dit mag namelijk bij wijziging van een eerdere factuur en wanneer het factuurbedrag niet hoger dan € 100,- inclusief btw is. Op een vereenvoudigde factuur hoeven minder gegevens te staan. Deze gegevens zijn overigens wel verplicht:

Bron: Belastingdienst

Tip: Bespaar tijd en maak voor uw btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur