Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting

Meer ICP-aangiften door groei webshops en webwinkels

Het het ICP-aangiften groeit.. Een belangrijke oorzaak? De aanhoudende groei van webwinkels in Nederland. Webshops die producten leveren aan klanten in het buitenland zijn verplicht om opgaaf ICP te doen. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt door drie dingen:

1. Meer webshops betekent meer leveringen aan buitenland

Volgens cijfers van het CBS waren er begin dit jaarruim 32.000 webwinkels in Nederland. Deze groei zorgt ook voor een toename in het aantal btw- en ICP-aangiftes. Door de makkelijke handel tussen EU-landen leveren Nederlandse webshops ook steeds meer aan buitenlandse klanten.

2. Webshops worden groter

Niet alleen het aantal webshops steeg enorm, maar ook de omzet. Veel webshops moeten door deze groei uitwijken naar commerciële aangiftesoftware. Het aangifteprogramma van de Belastingdienst laat namelijk slechts 100 regels per categorie toe. Dus voor iedere ICP-aangifte met meer dan 100 regels moet men gebruik maken van ICP-aangifte software, zoals Fiscaal-online.nl.

3. Besparing van tijd en kosten

Ook voor webshops die minder dan 100 regels benutten is opgaaf ICP-module een uitkomst gebleken. Het regel voor regel invoeren van alle intracommunautaire prestaties is tijdrovend en omslachtig. Door alle gegevens tegelijk te importeren bespaart men kostbare tijd. En zoals bekend: tijd is geld.

Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur