Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

Kennisbank > Informatie over suppletie > Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

Voor het indienen van de suppletie omzetbelasting geldt een drempelbedrag. Dit bedrag bepaalt of je verplicht bent om een suppletie omzetbelasting in te dienen of dat je de te veel of te weinig aangegeven btw op een andere wijze mag doorgeven.

Suppletie omzetbelasting indienen met Fiscaal-online.nl

De suppletie omzetbelasting verstuur je eenvoudig en snel met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl. Met onze scherp geprijsde aangiftesoftware verstuur je een onbeperkt aantal aangiften. Start nu een gratis proefaccount en probeer het zelf!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

Als je in de btw-aangifte een fout hebt gemaakt dan ben je verplicht om dit door te geven aan de Belastingdienst. De manier waarop je dit moet doorgeven is afhankelijk van het te betalen of te ontvangen bedrag. Dit bedrag wordt ook wel het drempelbedrag genoemd.

Het drempelbedrag voor suppletie omzetbelasting is € 1000. Dit betekent het volgende:

  • Blijkt uit de correctie dat je € 1000 of minder terugkrijgt of moet betalen? Dan mag je de correctie doorgeven in de eerstvolgende btw-aangifte. Je mag er altijd voor kiezen om toch een suppletie omzetbelasting in te dienen als je dit prettiger vindt.
  • Blijkt uit de correctie dat je meer dan € 1000 terugkrijgt of moet betalen? Dan ben je verplicht om een suppletie omzetbelasting in te dienen. Dit mag niet met een btw-aangifte gecorrigeerd worden.

Het drempelbedrag suppletie omzetbelasting zorgt ervoor dat kleine fouten in de btw-aangifte niet altijd met een suppletie doorgegeven hoeven te worden. Dit vermindert de administratieve lasten voor ondernemers en voorkomt dat de Belastingdienst overbelast raakt door kleine correcties.

Correctie met de eerstvolgende btw-aangifte

Als het verschil onder het drempelbedrag ligt, kun je ervoor kiezen om de correctie mee te nemen in de volgende btw-aangifte, in plaats van een aparte suppletieaangifte in te dienen. Dit kan handig zijn om administratieve lasten te besparen, vooral als het verschil eenmalig en klein is. Belangrijk om te weten is dat je dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag ontvangt.

Suppletie omzetbelasting indienen

Ligt het verschil boven het drempelbedrag? Dan ben je verplicht een suppletie omzetbelasting in te dienen. Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl is dit erg makkelijk. Daarbij krijg je direct een terugkoppeling van de Belastingdienst.

  • Heb je te weinig btw aangegeven en moet je geld betalen? Dan ontvang je binnen 8 weken na het indienen van de suppletie een naheffingsaanslag van de Belastingdienst. Na ontvangst van deze naheffingsaanslag kan je de btw betalen.
  • Heb je te veel btw aangegeven en krijg je geld terug? Dan ontvang je binnen 8 weken na het indienen van de suppletie een teruggaafbeschikking van de Belastingdienst. De teruggaaf wordt dan op je rekening gestort óf verrekend met openstaande schulden.

Verstuur je suppleties eenvoudig via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl. Start nu een gratis proefaccount en probeer het zelf!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Wil je meer weten over suppletie omzetbelasting? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur