Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over uitstelregeling > Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?

Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?

Met de uitstelregeling belastingconsulenten is het voor belastingconsulenten mogelijk om voor meerdere klanten tegelijk uitstel aan te vragen.

De uitstelregeling belastingconsulenten

Om gebruik te kunnen maken van de uitstelregeling belastingconsulenten moet u ondernemer zijn voor de btw. Daarnaast moet u bij de Belastingdienst als belastingconsulent geregistreerd zijn. U heeft dus een beconnummer. De uitstelverzoeken via deze regeling moeten ingediend worden via SBR. Dat betekent dat u daarvoor speciale software nodig heeft. Bij Fiscaal-online.nl is deze software (uitstelregeling IB en VPB) los verkrijgbaar.

Certificaat voor uitstelregeling belastingconsulenten

Sinds 2018 heeft u ook een PKIoverheid-certificaat nodig om gebruik te maken van de uitstelregeling. De Belastingdienst is namelijk gestopt met de terugkoppeling per brief of cd en koppelt uitsluitend digitaal terug. Om die terugkoppeling te ontvangen heeft u een certificaat nodig. Met dit certificaat ontvangt u overigens ook bericht over uw inleverschema. De Belastingdienst ververst dit bericht iedere dag. Zo heeft u altijd de juiste informatie.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur