Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?

Kennisbank > Informatie over uitstelregeling > Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?

Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?

De uitstelregeling belastingconsulenten wordt ook de beconregeling genoemd. Met deze regeling kun je als belastingconsulent uitstel aanvragen voor het indienen van de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting van je klanten.

Vraag snel en eenvoudig uitstel aan voor alle klanten tegelijk

Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl vraag je als belastingadviseur voor al je cliënten in één keer uitstel aan voor de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Ook proberen? Start dan nu je gratis proefaccount zonder verdere verplichtingen.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Uitstelregeling belastingconsulenten

Met de uitstelregeling belastingconsulenten (beconregeling) kan je voor je klanten uitstel aanvragen voor de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting. Om gebruik te mogen maken van deze regeling moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent ondernemer voor de btw.
  • Je staat bij de Belastingdienst geregistreerd als belastingconsulent.
  • Je hebt een beconnummer.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kan je een uitstelverzoek indienen voor je klanten. De uitstelverzoeken via deze regeling moeten ingediend worden via SBR. Daarvoor heb je speciale software nodig, die je bij Fiscaal-online.nl kunt verkrijgen (uitstelregeling ib en vpb).

Certificaat voor uitstelregeling belastingconsulenten

Sinds 2018 heb je ook een PKIoverheid-certificaat nodig om gebruik te kunnen maken van de uitstelregeling. De Belastingdienst koppelt sinds 2018 namelijk uitsluitend digitaal terug. Een terugkoppeling per brief of cd is niet meer mogelijk.

Een PKI-certificaat werkt als een digitale handtekening bij het versturen van gegevens en berichten. Bij het uitwisselen van informatie met de overheid heb je een speciaal PKI-certificaat nodig: het PKIoverheid-certificaat.

Om de terugkoppeling van de beconregeling te ontvangen, heb je dus een PKIoverheid-certificaat nodig. Met dit certificaat ontvang je tevens een bericht over je inleverschema. De Belastingdienst vernieuwt dit bericht dagelijks, zodat je altijd de juiste informatie hebt.

Uitstel aanvragen met Fiscaal-online.nl

Bij Fiscaal-online.nl krijg je € 50 euro korting op een PKIoverheid-certificaat. Ontdek hoe je snel en eenvoudig voor je klanten uitstel ib en vpb aanvraagt met onze scherp geprijsde aangiftesoftware.

Start nu een gratis proefaccount en ervaar het ook!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Heb je naast “Wat is de uitstelregeling belastingconsulenten?” nog meer vragen over de uitstelregeling? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur