Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

Kennisbank > Informatie over vennootschapsbelasting > Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

De aangifte vennootschapsbelasting (ook wel aangifte vpb genoemd) kan op verschillende manieren verstuurd worden. De wijze waarop je dit verstuurt hangt af van het type onderneming dat je hebt en hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan de aangifte.

Je kunt de aangifte vpb versturen via de website van de Belastingdienst. Helaas zitten hier een aantal beperkingen aan, waardoor veel ondernemers ervoor kiezen om speciale software te gebruiken. Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl kan dit eenvoudig en snel. Start nu je gratis proefperiode en probeer het zelf!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Aangifte vpb bij de Belastingdienst

De aangifte vennootschapsbelasting kun je invullen en versturen op de website van de Belastingdienst. Hiervoor log je in bij het speciale ondernemers-gedeelte van de Belastingdienst. Dit doe je door op de website van de Belastingdienst te klikken op ‘Inloggen voor ondernemers‘. Hier zitten wel een paar beperkingen aan:


  • Sinds 2020 heb je eHerkenning nodig om in te loggen bij ‘Inloggen voor ondernemers’ van de Belastingdienst. Voor veel ondernemingen kost het gebruik van eHerkenning onnodig veel tijd.
  • Bij de digitale aangifte vennootschapsbelasting via internet kun je maximaal vijf jaarrekeningen invullen. Via deze weg kun je dus geen aangifte doen voor een fiscale eenheid met meer dan 3 dochtermaatschappijen.

Aangifte vennootschapsbelasting met aangiftesoftware

Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl is het mogelijk om zonder eHerkenning de aangifte te versturen. Daarbij kun je met deze software hogere bedragen verwerken dan op de website van de Belastingdienst zelf.


Doe je aangifte voor je klanten? Dan kan je de aangifte van deze ondernemers versturen zonder dat je over de inloggegevens van deze ondernemers beschikt.


Aangifte vpb voor fiscale eenheden

Bij de digitale aangifte vennootschapsbelasting via internet kun je maximaal vijf jaarrekeningen invullen. Een fiscale eenheid met meer dan 3 dochtermaatschappijen kan dus niet via internet aangifte doen.

Heb je meer dan vijf jaarrekeningen om in de aangifte vennootschapsbelasting te verwerken? Dan ben je afhankelijk van goede software. Fiscaal-online.nl biedt gebruiksvriendelijke aangiftesoftware waarmee je de aangifte snel en eenvoudig verstuurt. Je bent hierbij niet gebonden aan een beperkt aantal dochtermaatschappijen.

Bespaar jezelf tijd en moeite met Fiscaal-online.nl. Start nu je gratis proefperiode, zonder verplichtingen.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Heb je naast “hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?” nog meer vragen? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur