Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over vennootschapsbelasting > Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

Aangifte vennootschapsbelasting, ook wel VPB genoemd, verstuurt u op verschillende manieren. U kunt de aangifte uiteraard via de website van de Belastingdienst versturen, maar helaas kent dit programma wat beperkingen. Veel ondernemingen werken daarom met speciale software voor hun aangifte.

Hoe doet u aangifte vennootschapsbelasting (VPB) bij de Belastingdienst? Aangifte VPB verstuurt u door in te loggen op ‘Inloggen voor ondernemers‘. Dit is het speciale ondernemers-gedeelte van de Belastingdienst. Sinds 2020 heeft u hier echter eHerkenning voor nodig. Voor veel ondernemingen is dit onnodig en tijdrovend.

Aangifte VPB bij de Belastingdienst

Aangifte doen bij de Belastingdienst is mogelijk via het beveiligde gedeelte voor ondernemers. Dit kan echter niet voor alle ondernemingen. Bij de digitale aangifte vennootschapsbelasting via internet kunt u maximaal vijf jaarrekeningen invullen. Een fiscale eenheid met meer dan 3 dochtermaatschappijen kan dus niet via internet aangifte doen. Maak daarom gebruik van de aangiftesoftware vennootschapsbelasting van Fiscaal-online.nl.

Aangifte VPB voor fiscale eenheden

Als u meer jaarrekeningen in uw aangifte vennootschapsbelasting moet verwerken, dan kunt u dit snel en eenvoudig doen met de Fiscaal-online.nl. In tegenstelling tot de software van de Belastingdienst bent u niet gebonden aan een beperkt aantal dochtermaatschappijen. Bovendien kunt u hogere bedragen verwerken dan via de website van de Belastingdienst zelf. Doet u aangifte voor uw klanten? Dan hoeft u ook niet te beschikken over de inloggegevens van die betreffende ondernemer.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur