Gratis uitproberen »

Correctie aangifte inkomstenbelasting indienen

U bent hier:

Heeft u een fout ontdekt in de aangifte inkomstenbelasting? Een correctie aangifte inkomstenbelasting is mogelijk totdat de definitieve aanslag is opgelegd.

Corrigeer een fout in de aangifte inkomstenbelasting

Het komt regelmatig voor dat belastingplichten een fout in de aangifte ontdekken nadat de aangifte al is verzonden. Deze fouten zijn gelukkig eenvoudig te herstellen, mits er nog geen definitieve aanslag is opgelegd. Pas de aangifte aan in “Mijn Belastingdienst” of gebruik uw aangifte programma om de aangifte te wijzigen. De belastingdienst neemt de laatst ingediende aangifte in behandeling. Is uw eerste aangifte al in behandeling genomen? Dan kan het zijn dat de tweede aangifte niet in uw voorlopige aanslag wordt meegenomen. U ontvangt dan vaak binnen zes weken een tweede voorlopige aanslag.

Aangifte corrigeren in softwarepakket

Ontdekt u een fout in de aangifte? Met een Aangifte inkomstenbelasting van Fiscaal-online.nl kunt u de aangifte moeiteloos aanpassen. Zo verstuurt u  de correctie aangifte inkomstenbelasting met één druk op de knop naar de Belastingdienst. Deze neemt ook dan de laatste aangifte in behandeling. U bent zo niet afhankelijk van Mijn Belastingdienst of het DigID van de gebruiker.

Start nu een gratis proefaccount »