Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over vennootschapsbelasting > Deadlines aangifte vennootschapsbelasting

Deadlines aangifte vennootschapsbelasting?

Wanneer moet de aangifte VPB ingediend worden? In principe moet de aangifte vennootschapsbelasting voor 1 juni van het volgende jaar ingediend worden. Heeft u uitstel aangevraagd of een afwijkend boekjaar? Dan krijgt u te maken met een andere datum.

Standaard zijn de deadlines aangifte vennootschapsbelasting over het voorgaande jaar gesteld op 1 juni. In de praktijk is dit voor veel ondernemingen niet haalbaar. Daarom vraagt met regelmatig uitstel voor de aangifte vennootschapsbelasting aan.

Boekjaar gelijk aan kalenderjaar

Is uw boekjaar gelijk aan het kalenderjaar? Dan moet u de aangifte indienen voor 1 juni van het volgende kalenderjaar.

Gebroken boekjaar

Heeft u een gebroken boekjaar? Dan doet u aangifte binnen 5 maanden na het einde van het boekjaar. Ook aangiftes voor verlengde boekjaren zijn mogelijk via Fiscaal-online.nl.

Kort boekjaar

Bij een kort boekjaar is de situatie iets anders. Als dit boekjaar eindigt op 31 december moet uw aangifte op 1 juni van het volgende jaar binnen zijn. Als het korte boekjaar eindigt in een andere maand, dan doet u aangifte voor 1 april van het volgende jaar.

Uitstel aanvragen vennootschapsbelasting

In de praktijk is de deadline voor veel ondernemingen niet haalbaar. Uitstel aanvragen kan op het beveiligde gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst. Standaard krijgt u dan vijf maanden uitstel. Door gebruik te maken van de uitstelregeling belastingconsulenten vraagt u uitstel aan voor de aangifte vennootschapsbelasting voor meerdere ondernemingen tegelijk. U krijgt dan vaak uitstel tot 1 mei van het opvolgende jaar. De aangifte vennootschapsbelasting verstuurt u eenvoudig via de aangiftesoftware vennootschapsbelasting van Fiscaal-online.nl.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur