Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Deadlines btw-aangifte

Deadlines btw-aangifte?

Benieuwd naar de deadlines btw aangifte? Verstuur én betaal uw btw-aangifte op tijd. Wanneer u deze moet versturen is afhankelijk van hoe vaak u btw-aangifte doet.

Als u een onderneming heeft ingeschreven bij de KvK ontvangt u een brief waarin staat hoe vaak u btw-aangifte moet doen. In de meeste gevallen is dat per kwartaal. U kunt de Belastingdienst altijd een verzoek sturen om btw-aangifte per maand, of juist btw-aangifte per jaar te doen.

Deadlines btw-aangifte per maand

Doet u per maand btw-aangifte? Dan moeten de aangifte én de betaling uiterlijk de laatste dag van de volgende maand ontvangen zijn. De btw-aangifte van januari moet bijvoorbeeld uiterlijk 28 februari ontvangen en betaald zijn. Krijgt u geld terug? Dan wordt dit automatisch op uw rekening gestort.

Deadlines btw-aangifte per kwartaal

Doet u per kwartaal btw-aangifte? Dan moeten de aangifte én de betaling uiterlijk de laatste dag, van de eerste maand na afloop van het kwartaal, door de Belastingdienst ontvangen zijn. De btw-aangifte van het eerste kwartaal moet bijvoorbeeld uiterlijk 30 april ontvangen en betaald zijn.

Deadlines btw-aangifte per jaar

Doet u jaarlijks btw-aangifte? Dan moeten de aangifte én de betaling uiterlijk de laatste dag van de eerste kwartaal, na afloop van het jaar, ontvangen zijn. De btw-aangifte van een kalenderjaar moet op 31 maart van het volgende jaar ontvangen en betaald zijn.

Tip: Bespaar tijd en maak voor uw btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur