Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Deadlines btw-aangifte?

Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Deadlines btw-aangifte

Deadlines btw-aangifte

Het indienen van de btw-aangifte, ook wel aangifte omzetbelasting genoemd, kent verschillende deadlines. Hoe vaak je btw-aangifte moet doen, hangt af van de hoogte van je omzet. Hoe zit dit nou precies?

De btw-aangifte dien je meestal per kwartaal in. Maar het kan ook zijn dat je per jaar of juist per maand de btw-aangifte moet indienen. Welke situatie voor jou van toepassing is lees je hieronder.

Eenvoudig btw-aangifte doen met Fiscaal-online.nl

Nooit meer te laat met het versturen van je btw-aangifte dankzij Fiscaal-online.nl. Met de intuïtieve software van Fiscaal-online.nl kun je voor een onbeperkt aantal ondernemingen aangifte doen. Bespaar tijd en haal altijd de deadlines voor de btw-aangifte. Maak nu een proefaccount aan en ervaar het zelf!

Btw-aangifte per kwartaal

Het uitgangspunt voor ondernemers is dat zij per kwartaal de btw-aangifte moeten indienen. Als je per kwartaal btw-aangifte doet, geef je de omzetbelasting over een periode van drie maanden op. Dit betekent dat je vier keer per jaar btw-aangifte moet doen. Zorg ervoor dat de aangifte en betaling voor de deadline bij de Belastingdienst binnen zijn.

De exacte data voor aangifte en betaling van de btw:

Tijdvak Deadline aangifte en betaling
4e kwartaal 2022 31 januari 2023
1e kwartaal 2023 30 april 2023
2e kwartaal 2023 31 juli 2023
3e kwartaal 2023 31 oktober 2023
4e kwartaal 2023 31 januari 2024

Btw-aangifte per maand

Het voordeel van maandelijkse btw-aangifte is dat je sneller inzicht hebt in je financiële situatie en dat je minder risico loopt op fouten in de administratie. Als je per kwartaal meer dan 15.000 euro btw moet afdragen, ben je verplicht om maandelijks je btw-aangifte in te dienen.

Als je de btw-aangifte per maand indient, dan moeten de aangifte en betaling van de btw uiterlijk de laatste dag van de volgende maand ontvangen zijn. De btw-aangifte van april moet bijvoorbeeld uiterlijk 31 mei ontvangen en betaald zijn.

Btw-aangifte per jaar

Draag je minder dan 1.883 euro btw per jaar af? Dan mag je de btw-aangifte per jaar indienen. Dit kun je aanvragen bij de Belastingdienst. Soms kun je dan ook gebruik maken van de kleine ondernemersregeling (KOR). Lees hier meer over op de pagina omzetbelasting.

Als je per jaar de aangifte omzetbelasting doet, dan valt de deadline voor aangifte op 31 maart van het volgende jaar. Zo valt de deadline voor de btw-aangifte van 2022 op 31 maart 2023. Voor de btw-aangifte van 2023 valt de deadline op 31 maart 2024.

Tijd besparen op de btw-aangifte

Omdat de btw-aangifte regelmatig terugkomt, is het belangrijk om deze klus zo efficiënt en compleet mogelijk te klaren. Dit kan met de btw-aangifte software van Fiscaal-online.nl! Wil je het eens proberen? We bieden nu een gratis proefaccount aan zodat je alle voordelen van onze totaaloplossing kunt ervaren.

"Tip: Bespaar tijd en maak voor je btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software."


Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur