Gratis uitproberen »
U bent hier:

Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting? Aangifte vennootschapsbelasting, ook wel VPB genoemd, verstuurt u op verschillende manieren. U kunt de aangifte uiteraard via de website van de Belastingdienst versturen, maar helaas kent dit programma wat beperkingen. Veel ondernemingen werken daarom met speciale software voor hun aangifte.

Hoe doet u aangifte vennootschapsbelasting (VPB) bij de Belastingdienst? Aangifte VPB verstuurt u door in te loggen op ‘Inloggen voor ondernemers‘. Dit is het speciale ondernemers-gedeelte van de Belastingdienst. Sinds 2020 heeft u hier echter eHerkenning voor nodig. Voor veel ondernemingen is dit onnodig en tijdrovend.

Zie ook: Wat is vennootschapsbelasting?

Aangifte VPB bij de Belastingdienst

Aangifte doen bij de Belastingdienst is mogelijk via het beveiligde gedeelte voor ondernemers. Dit kan echter niet voor alle ondernemingen. Bij de digitale aangifte vennootschapsbelasting via internet kunt u maximaal vijf jaarrekeningen invullen. Een fiscale eenheid met meer dan 3 dochtermaatschappijen kan dus niet via internet aangifte doen. Maak daarom gebruik van de juiste software, zoals Fiscaal-online.nl.

Aangifte VPB voor fiscale eenheden

Als u meer jaarrekeningen in uw aangifte vennootschapsbelasting moet verwerken, dan kunt u dit doen met Fiscaal-online.nl. In tegenstelling tot de software van de Belastingdienst bent u niet gebonden aan een beperkt aantal dochtermaatschappijen. Bovendien kunt u hogere bedragen verwerken dan via de website van de Belastingdienst zelf. Doet u aangifte voor uw klanten? Dan hoeft u ook niet te beschikken over de inloggegevens van die betreffende ondernemer.

 

Start nu een gratis proefaccount »