Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over vennootschapsbelasting > Fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting

Fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting?

Wat is een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting? Op verzoek kan een moederonderneming samen met één of meer dochters gezien worden als een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Hierdoor kunnen onderlinge prestaties verrekend worden en kan minder vennootschapsbelasting betaald moeten worden.

Toestemming Belastingdienst

Een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting is niet aan de onderneming zelf om te bepalen. Hiervoor moet toestemming van de Belastingdienst gevraagd worden. Er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden.

De moederonderneming moet:

Daarnaast worden er ook eisen gesteld aan de dochteronderneming(en). Ook deze moeten rechtspersonen zijn. Bovendien moeten alle ondernemingen dezelfde boekjaren hanteren.

Voordelen fiscale eenheid

Als de ene onderneming verlies, maar de andere onderneming winst maakt, kan dit verrekend worden. Zo wordt in de praktijk minder vennootschapsbelasting betaald. Daarnaast hoeven onderlinge transacties niet gecorrigeerd te worden. Er kan dus onderling geschoven worden met activa en passiva, zonder gevolgen. Ook voor de aangifte vennootschapsbelasting heeft het voordelen. Zo hoeft er maar één aangifte verstuurd te worden. Met de aangiftesoftware vennootschapsbelasting van Fiscaal-online.nl verstuurt u onbeperkt VPB-aangiftes voor fiscale eenheden!


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur