Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over suppletie > Hoe doe ik suppletie omzetbelasting?

Hoe doe ik suppletie omzetbelasting?

Hoe doe ik suppletie omzetbelasting? Sinds 2018 bent u verplicht om de suppletie omzetbelasting digitaal naar de Belastingdienst te versturen. Dit kan op verschillende manieren. U verstuurt de suppletie aangifte naar de Belastingdienst via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl óf via de website van de Belastingdienst zelf.

Suppletie digitaal versturen

Vanaf 2018 bent u verplicht de suppletie omzetbelasting digitaal te versturen. Dat kan rechtstreeks via de website van de Belastingdienst, maar daar heeft u de inloggegevens van ‘inloggen voor ondernemers’ voor nodig Als u een dergelijke aangifte vaker verstuurt is commerciële software vaak een uitkomst. Hiermee verstuurt u voor meerdere ondernemingen tegelijk de suppletie omzetbelasting. Bovendien kunt u alle gegevens eenvoudig importeren en heeft u geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig.

Hoe doe ik suppletie?

Een suppletie omzetbelasting is vergelijkbaar met de btw-aangifte. U kunt namelijk dezelfde gegevens opgeven, maar dan ter correctie. Bij zo’n suppletie voert u alleen de correcte cijfers in. U geeft dus niet het verschil met de voorgaande aangifte op.

Voorbeeld:
U heeft een verkeerd bedrag opgegeven in de btw-aangifte. Bij ‘leveringen/diensten belasting met hoog tarief’ gaf u namelijk 1.000 euro op. Dit had eigenlijk 1.500 euro moeten zijn. In de suppletie omzetbelasting vermeldt u dan vervolgens 1.500 euro.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur