Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Kennisbank > Informatie over suppletie > Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Als je een btw-aangifte hebt verstuurd naar de Belastingdienst, kun je deze aangifte niet meer aanpassen. Het wijzigen of aanvullen van een btw-aangifte gaat door middel van een suppletie omzetbelasting. Toch is het versturen van een suppletie omzetbelasting niet altijd noodzakelijk.

Aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl

Verstuur veilig, snel en gemakkelijk de suppletie omzetbelasting met de software van Fiscaal-online.nl. Dankzij de gebruiksvriendelijke software is de suppletie binnen de kortste tijd ingediend. Daarbij kan je een onbeperkt aantal aangiften versturen. Test het nu zelf met een gratis proefaccount.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Heb je in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven? Dan ben je verplicht om dit te melden bij de Belastingdienst. De manier waarop je dit moet doen, is afhankelijk van de situatie én van het te betalen of te ontvangen bedrag.

Blijkt uit de correctie van de aangifte dat je meer dan € 1000 moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst? Dan moet je een suppletie omzetbelasting indienen. De werkwijze is afhankelijk van de periode waarover je een correctie moet doorgeven.

Situatie Werkwijze
Je moet een aangifte over een bepaald tijdvak corrigeren. Vermeld in je suppletie aangifte dan het tijdvak en de gecorrigeerde gegevens voor dat tijdvak.
Je moet een heel kalender- of boekjaar corrigeren. Vaak blijkt na afloop van het jaar dat je correcties moet doen op de aangiften die je hebt ingediend. Dit blijkt bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening. In dat geval vermeld je bij de suppletie omzetbelasting de gecorrigeerde gegevens voor het gehele jaar.

Correctie omzetbelasting van € 1000 of minder

Als je een fout hebt gemaakt in je btw-aangifte, dan ben je verplicht om dit aan te geven bij de Belastingdienst. Maar als blijkt dat je € 1000 of minder terugkrijgt of moet betalen, dan hoeft dit niet met een suppletie omzetbelasting. Je mag dit dan verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Je krijgt hierover geen naheffingsaanslag.

Voorkom onnodige kosten en verstuur je suppleties eenvoudig via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl.


Heb je naast ‘wanneer moet ik suppletie aangifte doen’ meer vragen? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur