Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over suppletie > Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Als u een btw-aangifte naar de Belastingdienst heeft verstuurd, kunt u die alleen nog wijzigen of aanvullen met een suppletie omzetbelasting. Om tijd te besparen adviseren we om hiervoor geavanceerde aangiftesoftware suppletie omzetbelasting te gebruiken. Het versturen van een suppletie omzetbelasting is echter niet in alle gevallen noodzakelijk.

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Heeft u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven? Dan bent u verplicht dit te melden aan de Belastingdienst. Er kan dan spraken zijn van een van de volgende situaties:

Correctie van 1.000 euro of minder

Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u 1.000 of minder terugkrijgt of moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. U krijgt hierover geen naheffingsaanslag.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur