Gratis uitproberen »

Wanneer doe ik opgaaf ICP?

U bent hier:

Wanneer doe ik opgaaf ICP? Het moment van de opgaaf ICP hangt vaak samen met de btw-aangifte. Heeft u in de periode waarover u btw-aangifte doet ook geleverd aan andere landen binnen de EU? Dan doet u ook opgaaf ICP.

U doet alleen opgaaf ICP als u in een bepaalde periode diensten of producten aan het buitenland heeft geleverd. Tenminste, als die landen binnen de EU vallen. In de btw-aangifte geeft u aan welke prestaties u aan landen binnen de EU geleverd heeft. Vervolgens doet u, na de btw-aangifte, opgaaf ICP. Levert u vaak aan andere landen binnen de EU? Dan kan het zijn dat u maandelijks opgaaf ICP moet doen. Dit is afhankelijk van het drempelbedrag.

Op tijd opgaaf ICP doen

Net als de btw-aangifte moet de opgaaf ICP op tijd bij de Belastingdienst aanwezig zijn. De opgaaf ICP moet dan ook voor dezelfde deadline als de btw-aangifte door de Belastingdienst ontvangen zijn.

Start nu een gratis proefaccount »

Zie ook: Deadlines btw-aangifte

Geen opgaaf ICP bij particulieren

Levert u alleen aan particulieren in andere EU-landen? Dan doet u geen opgaaf ICP. De opgaaf ICP wordt alleen gedaan voor leveringen naar btw-plichtige ondernemingen in andere EU-landen.