Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Wat is het drempelbedrag voor ICP-aangifte?

Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Wat is het drempelbedrag voor ICP-aangifte?

Wat is het drempelbedrag voor ICP-aangifte?

Het is belangrijk om het drempelbedrag ICP in de gaten te houden. Het drempelbedrag bepaalt mede over welke periode je de ICP-aangifte moet doen. Overschrijd je het drempelbedrag? Dan moet je per maand de ICP aangifte doen.

Een ICP-aangifte kan per maand, per kwartaal of per jaar gedaan worden. De jaaraangifte mag je pas doen zodra de Belastingdienst hier een vergunning voor heeft gegeven. Lever je zowel goederen als diensten? Dan kan het voorkomen dat je over verschillende tijdvakken opgaaf ICP doet.

Makkelijk, veilig en snel ICP-aangifte doen

Gebruik voor je ICP-aangifte de ICP-aangifte software van Fiscaal-online.nl. Verstuur tot wel 10.000 regels per categorie. Veilig en betrouwbaar. Probeer het nu gratis!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Drempelbedrag levering goederen

Lever je goederen aan ondernemers in andere EU-landen? Dan heb je te maken met een drempelbedrag voor de ICP-aangifte. Dit drempelbedrag is € 50.000. Als je meer dan 50.000 euro per maand aan goederen levert, moet je de ICP-aangifte per maand versturen.

De werkwijze is afhankelijk van het moment waarop je het drempelbedrag overschrijdt. In het overzicht hieronder lees je hoe je dit aanpakt.

Moment van overschrijden: Werkwijze
De eerste maand van het kwartaal Je doet maandaangifte voor het volledige kwartaal.
De tweede maand van het kwartaal Je doet twee keer ICP-aangifte: één voor over de eerste 2 maanden van het kwartaal en één voor de laatste maand.
De derde maand van het kwartaal Je mag nog éénmalig kwartaalaangifte doen. Vervolgens doe je vanaf dat moment per maand ICP-aangifte.
 

Blijf je vervolgens 4 opeenvolgende kwartalen onder het drempelbedrag? Dan kun je weer de ICP-aangifte per kwartaal gaan versturen.

Drempelbedrag levering diensten

Lever je diensten? Hiervoor geldt geen drempelbedrag.

Je kan zelf kiezen of je de ICP-aangifte per maand of per kwartaal wilt doen. Per jaar aangifte doen is ook mogelijk, maar hiervoor moet je eerst een vergunning aanvragen bij de Belastingdienst. Voor het toekennen van de vergunning moet je eerst voldoen aan een aantal voorwaarden.

Levering van zowel goederen als diensten

Lever je zowel goederen als diensten? Dan kun je hierover apart opgaaf ICP doen. Zo kun je ervoor kiezen om je ICP-aangifte voor goederen per maand te doen en voor je diensten per kwartaal. Het is ook mogelijk om beide te verwerken in één ICP opgaaf. Je geeft dan zowel je geleverde goederen als diensten op. Let op: je volgt daarbij altijd de regels voor de opgaaf ICP voor goederen.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Heb je naast ‘wat is het drempelbedrag voor ICP-aangifte?’ nog meer vragen over ICP? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur