Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Wat is ICP-aangifte?

Wat is een ICP-aangifte?

Een ICP-aangifte is de aangifte van intracommunautaire prestaties. Intracommunautaire prestaties zijn alle diensten en leveringen naar andere EU-landen.

Exporteert u diensten of goederen naar ondernemingen in andere EU-landen? Dan bent u verplicht ICP-aangifte te doen, waarvoor het gebruik van ICP-aangifte software wenselijk is. Een ICP-aangifte wordt meestal in combinatie met een btw-aangifte gedaan. Op die aangifte geeft u namelijk aan welk gedeelte van uw prestaties aan andere EU-landen gericht waren. De gegevens van die zakelijke transacties worden tussen EU-landen onderling uitgewisseld. De Belastingdienst controleert vervolgens de transacties aan de hand van de opgaaf ICP.

Levering aan het buitenland

De intracommunautaire leveringen (ICL) bestaan uit producten. Het zijn alle producten die aan ondernemingen in andere EU-landen geleverd worden. Levert u aan consumenten in het buitenland, dan hoeft u deze niet mee te nemen in de opgaaf ICP. De ICP-aangifte is puur voor leveringen aan btw-plichtige ondernemers in andere EU-landen.

Diensten in het buitenland

Naast leveringen geeft u ook de diensten die u levert aan bedrijven in andere EU-landen op. In principe worden alle diensten opgegeven. Hier zijn een aantal uitzonderingen op.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur