Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Verschil tussen leveringen en diensten ICP?

Levert u diensten of producten aan klanten in andere EU-landen? Dan moet u ICP-aangifte doen. We adviseren u hiervoor ICP-aangifte software te gebruiken. In de ICP-aangifte maakt u onderscheid tussen leveringen en diensten. Maar wat is het verschil tussen leveringen en diensten voor de ICP-aangifte? Leveringen betreffen alle goederen die geleverd worden. Bij diensten worden alle verrichte diensten aan klanten in andere EU-landen opgegeven.

In basis is het eenvoudig. Leveringen zijn (vaak fysieke) goederen die de grens over gaan. Diensten zijn aangeboden diensten. Dit verschil ligt echter iets genuanceerder waardoor het onderscheid soms lastig te bepalen is.

Intracommunautaire leveringen

Bij intracommunautaire leveringen worden alle goederen die geleverd worden aan btw-plichtige klanten in andere EU-landen bedoeld. U levert dus een product aan een onderneming in een ander EU-land. Hierbij wordt de verkoop aan particulieren uitgesloten.

Intracommunautaire diensten

Intracommunautaire diensten zijn alle diensten die geleverd worden aan ondernemingen in andere EU-landen. Hierbij gaan er geen producten de grens over. Ook het leveren van digitale software wordt meestal geschaard onder diensten. Om digitale diensten te verduidelijken geeft de Belastingdienst uitleg gegeven op op hun website. Men verwijst tevens naar de MOSS regeling. Hierdoor kunt u in slechts een EU-land btw afdragen in plaats van in verschillende landen.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur