Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Checklist ICP-aangifte

Checklist ICP-aangifte

Wat is er nodig voor een ICP-aangifte? Met deze checklist heeft u alle benodigde informatie voor uw icp-aangifte bij de hand. Voorkom naheffingen en bereid uw ICP-aangifte goed voor.

Tip: Bespaar tijd en maak voor uw ICP-aangifte altijd gebruik van ICP-aangifte software.

Om er zeker van te zijn dat uw ICP-aangifte correct en op tijd ingediend wordt, is het van belang dat alle gegevens correct zijn. Met deze checklist ICP-aangifte weet u precies wat u nodig heeft om deze volledig in te vullen.

Verkoopfacturen prestaties andere EU-landen

Bij prestaties naar ondernemingen in andere EU-landen brengt u geen btw in rekening. Bij diensten wordt de btw verlegd naar de klanten. Bij producten wordt er 0% btw berekend. Voor de opgaaf ICP is het dan ook belangrijk dat alle facturen aanwezig zijn. Houd dus alle verkoopfacturen van prestaties naar andere EU-landen van de betreffende periode bij de hand.

Bepaal wat leveringen en diensten zijn

Bij de opgaaf ICP moet u de leveringen en diensten splitsen. Bedenk dus voor uw opgaaf welke facturen diensten zijn, en welke leveringen. Doet u opgaaf ICP via de website van de Belastingdienst? Dan moet u alle intracommunautaire prestaties handmatig per regel invoeren. Als u gebruik maakt van software kunt u dit ineens importeren. In een aantal gevallen kunt u de ICP-aangifte direct vanuit uw boekhoudpakket verzenden

Btw-nummers van uw klanten in andere EU-landen

Bij de ICP-aangifte geeft u per prestatie aan om welke klant het gaat. Dat betekent dat u alle btw-nummers van uw klanten op orde moet hebben. De opgaaf ICP vraagt om een btw-nummer en het totaal geleverde bedrag. Deze btw-nummers worden gecontroleerd door VIES, het Europese systeem voor de uitwisseling van btw-informatie. Het is dus van belang dat alle btw-nummers correct worden doorgegeven.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur