Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Checklist ICP-aangifte

Checklist ICP-aangifte

Wat is er nodig voor een ICP-aangifte? Met deze checklist heeft u alle benodigde informatie voor uw icp-aangifte bij de hand. Voorkom naheffingen en bereid uw ICP-aangifte goed voor.

Tip: Bespaar tijd en maak voor uw ICP-aangifte altijd gebruik van ICP-aangifte software.

Om er zeker van te zijn dat uw ICP-aangifte correct en op tijd ingediend wordt, is het van belang dat alle gegevens correct zijn. Met deze checklist ICP-aangifte weet u precies wat u nodig heeft om deze volledig in te vullen.

Verkoopfacturen prestaties andere EU-landen

Bij prestaties naar ondernemingen in andere EU-landen brengt u geen btw in rekening. Bij diensten wordt de btw verlegd naar de klanten. Bij producten wordt er 0% btw berekend. Voor de opgaaf ICP is het dan ook belangrijk dat alle facturen aanwezig zijn. Houd dus alle verkoopfacturen van prestaties naar andere EU-landen van de betreffende periode bij de hand.

Bepaal wat leveringen en diensten zijn

Bij de opgaaf ICP moet u de leveringen en diensten splitsen. Bedenk dus voor uw opgaaf welke facturen diensten zijn, en welke leveringen. Doet u opgaaf ICP via de website van de Belastingdienst? Dan moet u alle intracommunautaire prestaties handmatig per regel invoeren. Als u gebruik maakt van software kunt u dit ineens importeren. In een aantal gevallen kunt u de ICP-aangifte direct vanuit uw boekhoudpakket verzenden

Btw-nummers van uw klanten in andere EU-landen

Bij de ICP-aangifte geeft u per prestatie aan om welke klant het gaat. Dat betekent dat u alle btw-nummers van uw klanten op orde moet hebben. De opgaaf ICP vraagt om een btw-nummer en het totaal geleverde bedrag. Deze btw-nummers worden gecontroleerd door VIES, het Europese systeem voor de uitwisseling van btw-informatie. Het is dus van belang dat alle btw-nummers correct worden doorgegeven.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur