Gratis uitproberen »

Hoe doe ik suppletie omzetbelasting?

U bent hier:

Hoe doe ik suppletie? Sinds 2018 bent u verplicht om de suppletie omzetbelasting digitaal naar de Belastingdienst te versturen. Dit kan op verschillende manieren. U verstuurt de suppletie aangifte naar de Belastingdienst via Fiscaal-online.nl óf via de website van de Belastingdienst zelf.

Suppletie digitaal versturen

Vanaf 2018 bent u verplicht de suppletie digitaal te versturen. Dat kan rechtstreeks via de website van de Belastingdienst, maar daar heeft u de inloggegevens van ‘inloggen voor ondernemers’ voor nodig Als u een dergelijke aangifte vaker verstuurt is commerciële software vaak een uitkomst. Hiermee verstuurt u voor meerdere ondernemingen tegelijk de suppletie. Bovendien kunt u alle gegevens eenvoudig importeren en heeft u geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig.

Start nu een gratis proefaccount »

Zie ook: Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Hoe doe ik suppletie?

Een suppletie omzetbelasting is vergelijkbaar met de btw-aangifte. U kunt namelijk dezelfde gegevens opgeven, maar dan ter correctie. Bij zo’n suppletie voert u alleen de correcte cijfers in. U geeft dus niet het verschil met de voorgaande aangifte op.

Voorbeeld:
U heeft een verkeerd bedrag opgegeven in de btw-aangifte. Bij ‘leveringen/diensten belasting met hoog tarief’ gaf u namelijk 1.000 euro op. Dit had eigenlijk 1.500 euro moeten zijn. In de suppletie vermeldt u dan vervolgens 1.500 euro.