Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over suppletie > Rente suppletie omzetbelasting

Rente suppletie omzetbelasting

Heeft u te veel of te weinig btw aangegeven? Dan moet u een suppletie omzetbelasting versturen. Afhankelijk van de termijn waarin u de suppletie aangifte verstuurt moet u rente suppletie omzetbelasting betalen aan de Belastingdienst.

Te veel btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te veel btw aangegeven betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw terugkrijgt van de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente ontvangt. Deze rente heet de belastingrente. Belastingrente is een vergoeding voor de gemiste rente. Let op: de Belastingdienst keert niet altijd belastingrente uit.

Te weinig btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te weinig btw aangegeven en betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw moet betalen aan de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente moet betalen. Daarnaast kunt u in sommige gevallen een boete krijgen.

Voorkom onnodige kosten en verstuur uw suppleties eenvoudig via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur