Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Rente suppletie omzetbelasting

Kennisbank > Informatie over suppletie > Rente suppletie omzetbelasting

Rente suppletie omzetbelasting

Heb je te veel of te weinig btw aangegeven? Dan ben je verplicht om een suppletie omzetbelasting te versturen. Afhankelijk van de termijn waarbinnen je de suppletie verstuurt, moet je rente suppletie omzetbelasting betalen.

Verstuur makkelijk de suppletie omzetbelasting met Fiscaal-online.nl

Bespaar tijd met de software van Fiscaal-online.nl. Met onze aangiftesoftware verstuur je snel en gemakkelijk de suppletie omzetbelasting. Ook proberen? Start dan nu je gratis proefaccount!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Te veel btw aangegeven

Heb je dit belastingjaar of de afgelopen vijf jaar te veel btw aangegeven? Dan heb je waarschijnlijk te veel btw betaald. Dit moet je zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting.

Als je vervolgens btw terugkrijgt van de Belastingdienst, kan het zijn dat je over dit bedrag rente ontvangt. Dit heet belastingrente. De belastingrente is een vergoeding voor de gemiste rente in verband met de te veel betaalde btw. Let op: de Belastingdienst keert niet altijd rente uit. Op de website van de Belastingdienst kan je zien of je voldoet aan de voorwaarden om belastingrente te ontvangen.

Te veel weinig aangegeven

Heb je dit belastingjaar of de afgelopen vijf jaar te weinig btw aangegeven? Dan is de kans groot dat je te weinig btw hebt betaald. Dit moet je zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting.

Als je vervolgens btw moet betalen aan de Belastingdienst, kan het zijn dat je over dit bedrag belastingrente moet betalen. Daarnaast kun je in sommige gevallen een boete krijgen. Dit is situatieafhankelijk.

Situatie Gevolgen
Je stuurt u het suppletieformulier binnen 3 maanden na afloop van het jaar waarin je de btw moest betalen Je betaalt geen belastingrente. Wel kun je een verzuimboete krijgen over het btw-bedrag dat je moet betalen.
Je stuurt u het suppletieformulier later dan 3 maanden na afloop van het jaar waarin je de btw moest betalen Je betaalt belastingrente en kunt een verzuimboete krijgen over het btw-bedrag dat je moet betalen.
Je stuurt u geen suppletieformulier, terwijl je te weinig btw hebt aangegeven Je kunt een vergrijpboete krijgen. Deze is meestal hoger dan een verzuimboete.

Kijk op de website van de Belastingdienst voor de hoogte van een eventuele boete

Voorkom onnodige kosten en verstuur je suppleties eenvoudig via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl.


Wil je meer weten over suppletie? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur