Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over suppletie > Rente suppletie omzetbelasting

Rente suppletie omzetbelasting

Heeft u te veel of te weinig btw aangegeven? Dan moet u een suppletie omzetbelasting versturen. Afhankelijk van de termijn waarin u de suppletie aangifte verstuurt moet u rente suppletie omzetbelasting betalen aan de Belastingdienst.

Te veel btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te veel btw aangegeven betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw terugkrijgt van de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente ontvangt. Deze rente heet de belastingrente. Belastingrente is een vergoeding voor de gemiste rente. Let op: de Belastingdienst keert niet altijd belastingrente uit.

Te weinig btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te weinig btw aangegeven en betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw moet betalen aan de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente moet betalen. Daarnaast kunt u in sommige gevallen een boete krijgen.

Voorkom onnodige kosten en verstuur uw suppleties eenvoudig via de aangiftesoftware suppletie omzetbelasting van Fiscaal-online.nl.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur