Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Wat is btw-aangifte?

Wat is btw-aangifte?

Wat is btw-aangifte? Via de btw-aangifte betaalt u de belasting over uw omzet. Daarom wordt dit ook omzetbelasting genoemd. Btw staat voor ‘belasting toegevoegde waarde’.

De btw is een indirecte belasting die wordt geheven op de verkoop van een product of dienst. Btw wordt bij iedere stap in het productie- en distributieproces geheven. Deze wordt dan uiteindelijk door de eindconsument betaald. Als btw-plichtige onderneming vraagt u de btw terug van de Belastingdienst. Uw inkopen worden dus niet duurder. Voor btw-plichtige klanten is uw dienst ook niet duurder. Zij vragen op hun beurt de btw ook terug over hun inkopen. Het afdragen of terugvragen van btw gebeurt in de btw-aangifte.

Hoe en wanneer btw-aangifte versturen?

Btw-aangifte kan per maand, kwartaal of jaar ingediend worden. De meeste ondernemers doen btw-aangifte per kwartaal, maar dat is afhankelijk van verschillende situaties. De btw-aangifte kan ingediend worden via het boekhoudpakket, een aangiftepakket of de website van de Belastingdienst zelf.

Btw-aangifte indienen bij de Belastingdienst zelf is gratis, maar vaak omslachtiger. U heeft uw inloggegevens nodig en de betaling moet nog los in de boekhouding verwerkt worden. Boekhoudpakketten als e-Boekhouden.nl zetten de btw-aangifte voor u klaar en verwerken de betaling direct in de boekhouding. Commerciële software wordt vaak gebruikt wanneer er geen automatische btw-aangifte in het boekhoudpakket aanwezig is of wanneer er voor meer ondernemingen aangifte ingediend moet worden.

Tip: Bespaar tijd en maak voor uw btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur