Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Wat is btw-aangifte?

Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Wat is btw-aangifte?

Wat is btw-aangifte ?

Veel mensen stellen de vraag 'wat is btw-aangifte'? Via de btw-aangifte betaalt je de belasting over je omzet. Btw staat voor ‘belasting toegevoegde waarde’, ook wel omzetbelasting genoemd. Het is dus de aangifte van de belasting toegevoegde waarde. Met deze aangifte rapporteer je aan de Belastingdienst de geïnde én betaalde btw over een bepaalde periode. Voor de meeste ondernemers is dit per kwartaal.

Snel en eenvoudig belastingaangifte doen

De btw-aangifte is een regelmatig terugkerende klus. Veel ondernemers kiezen ervoor om dit door een accountant of belastingconsulent te laten doen. Met de aangiftesoftware van Fiscaal-online verstuur je deze btw-aangiftes snel, veilig en efficiënt. Probeer het nu gratis en ervaar het ook! Wil je meer weten over het onderwerp btw-aangifte, bekijk dan deze pagina over btw-aangifte.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Hoe werkt btw?

Naast de vraag ‘wat is btw-aangifte’ vragen veel mensen zich af hoe het werkt. Het btw-systeem is slim en eenvoudig. Btw is een indirecte belasting. Het is een percentage van de prijs van goederen en diensten. Veel mensen vinden het minder vervelend om indirecte belasting te betalen dan directe belasting, zoals bijvoorbeeld de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de btw?

Iedere ondernemer doet elk kwartaal aangifte van de omzetbelasting. Hierbij bestaan 3 uitzonderingen:

  • Je doet maandelijks aangifte als je per kwartaal meer dan €15.000 aan btw moet betalen.
  • Je kan jaarlijks aangifte doen als je per jaar minder dan €1.883 aan btw moet betalen en jaarlijks minder dan €20.000 omzet hebt.
  • Je kan vrijgesteld worden van btw-aangifte als je voldoet aan de voorwaarden van de kleineondernemersregeling (KOR). Dan ben je wel btw-plichtig maar is het btw-bedrag wat je moet betalen zo laag, dat je vrijgesteld wordt van de btw-aangifte. Deze vrijstelling moet je aanvragen bij de Belastingdienst.

Waarom moet ik btw-aangifte doen?

Met de btw-aangifte informeer je de Belastingdienst over de geïnde en afgedragen btw. Zo weet de Belastingdienst hoeveel btw je moet afdragen. Daarbij kan je ook aangeven hoeveel btw je zelf hebt betaald voor bijvoorbeeld inkoop. Deze btw krijg je namelijk weer terug van de Belastingdienst. Hierbij gaat het alleen om de btw van producten en diensten welke benodigd zijn voor het bedrijf.

Profiteer van het gemak van aangiftesoftware

Hopelijk heb je antwoord op je vraag 'wat is btw-aangifte'. Indien je zelf btw-aangifte moet doen, adviseren we je gebruik te maken van de intuïtieve aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl. Je stelt eenvoudig je aangiften op en nadat de btw-aangifte is verstuurd, ontvang je direct bericht van de Belastingdienst.

"Tip: Bespaar tijd en maak voor je btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software."


Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur