Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Wanneer doe ik ICP-aangifte?

Wanneer doe ik ICP-aangifte?

Het moment van de ICP-aangifte hangt vaak samen met de btw-aangifte. Heeft u in de periode waarover u btw-aangifte doet ook geleverd aan andere landen binnen de EU? Dan doet u ook een ICP-aangifte. We adviseren hiervoor geavanceerde ICP-aangifte software te gebruiken.

U doet alleen opgaaf ICP als u in een bepaalde periode diensten of producten aan het buitenland heeft geleverd. Tenminste, als die landen binnen de EU vallen. In de btw-aangifte geeft u aan welke prestaties u aan landen binnen de EU geleverd heeft. Vervolgens doet u, na de btw-aangifte, opgaaf ICP. Levert u vaak aan andere landen binnen de EU? Dan kan het zijn dat u maandelijks ICP-aangifte moet doen. Dit is afhankelijk van het drempelbedrag.

Op tijd ICP-aangifte doen

Net als de btw-aangifte moet de ICP-aangifte op tijd bij de Belastingdienst aanwezig zijn. De opgaaf ICP moet dan ook voor dezelfde deadline als de btw-aangifte door de Belastingdienst ontvangen zijn.

Geen ICP-aangifte bij particulieren

Levert u alleen aan particulieren in andere EU-landen? Dan doet u geen ICP-aangifte. De ICP-aangifte wordt alleen gedaan voor leveringen naar btw-plichtige ondernemingen in andere EU-landen.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur