Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Wanneer doe ik ICP-aangifte?

Wanneer doe ik ICP-aangifte?

Het moment van de ICP-aangifte hangt vaak samen met de btw-aangifte. Heeft u in de periode waarover u btw-aangifte doet ook geleverd aan andere landen binnen de EU? Dan doet u ook een ICP-aangifte. We adviseren hiervoor geavanceerde ICP-aangifte software te gebruiken.

U doet alleen opgaaf ICP als u in een bepaalde periode diensten of producten aan het buitenland heeft geleverd. Tenminste, als die landen binnen de EU vallen. In de btw-aangifte geeft u aan welke prestaties u aan landen binnen de EU geleverd heeft. Vervolgens doet u, na de btw-aangifte, opgaaf ICP. Levert u vaak aan andere landen binnen de EU? Dan kan het zijn dat u maandelijks ICP-aangifte moet doen. Dit is afhankelijk van het drempelbedrag.

Op tijd ICP-aangifte doen

Net als de btw-aangifte moet de ICP-aangifte op tijd bij de Belastingdienst aanwezig zijn. De opgaaf ICP moet dan ook voor dezelfde deadline als de btw-aangifte door de Belastingdienst ontvangen zijn.

Geen ICP-aangifte bij particulieren

Levert u alleen aan particulieren in andere EU-landen? Dan doet u geen ICP-aangifte. De ICP-aangifte wordt alleen gedaan voor leveringen naar btw-plichtige ondernemingen in andere EU-landen.


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat u uitsluitend betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij u helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur