Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > Landen voor ICP-aangifte

Landen die van toepassing zijn voor uw ICP-aangifte

Als u zaken doet met het buitenland is vaak de vraag: wie betaalt de btw? Levert u goederen of diensten aan andere landen binnen de EU? Dan rekent u geen btw. Deze bedragen geeft u op bij de opgaaf ICP. Maar, voor welke landen geldt dat?

Voor de opgaaf ICP geeft u de bedragen door van de goederen en diensten die u geleverd heeft aan ondernemingen in andere EU-landen. Dit gebeurt op basis van het btw-nummer. Dit is echter alleen mogelijk voor landen die binnen de EU vallen.

Welke landen opgaaf ICP?

Deze landen en gebieden behoren tot de EU. Levert u naar één of meerdere van deze landen? Dan vermeldt u de omzet in uw ICP-aangifte software.

Landen opgaaf ICP: veelgemaakte fouten

Een veelgemaakte fout bij de opgaaf ICP is dat er prestaties opgegeven worden naar landen buiten de EU. Daarnaast kunnen leveringen binnen Nederland ook niet meegenomen worden. Deze worden meestal met btw belast en meegenomen in de btw-aangifte. De volgende landen behoren niet tot de EU.

Noorwegen
Hoewel veel gedacht hoort Noorwegen niet tot de EU. Daarom is het is dus niet mogelijk om opgaaf ICP te doen over leveringen naar Noorwegen.

Zwitserland
Ook Zwitersland behoort niet tot de EU. Ook voor leveringen naar Zwitserland is het dus niet mogelijk opgaaf ICP te doen.

Verenigd Koninkrijk
Sinds de Brexit is het niet meer mogelijk om leveringen naar het Verenigd Koninkrijk mee te nemen in de opgaaf ICP.

Niet tot de EU, wel opgaaf ICP

Sommige gebieden horen niet tot de Europese Unie, maar moeten wel meegenomen worden in de opgaaf ICP. Dit geldt voor Monaco, Akrotiri en Dhekalia (op Cyprus) en het eiland Man. Doet u dus zaken met bedrijven uit deze gebieden, moet u dit hetzelfde behandelen als landen uit de EU. En dus ook meenemen in de opgaaf ICP.

Verstuur de opgaaf ICP inclusief btw-nummercontrole

Het handmatig invoeren van alle leveringen diensten is een tijdrovend en foutgevoelig proces. Gelukkig importeert u bij Fiscaal-online.nl alle leveringen en diensten met één druk op de knop. Zo bespaart u kostbare tijd en controleert u alle btw-nummers!


Probeer nú gratis uit

Wij bieden een breed assortiment fiscale software aan die als losse modules verkrijgbaar zijn. We werken met credits, zodat je uitsluitend betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Ervaar het gemak en start nu direct!

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur