Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •           9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

ICP aanpassingen en correcties

Kennisbank > Informatie over ICP-aangifte > ICP aanpassingen en correcties

ICP aangifte aanpassen

Heb je de ICP aangifte ingediend maar kom je erachter dat je een fout hebt gemaakt? Bijvoorbeeld omdat je iets verkeerd hebt ingevuld of omdat je iets bent vergeten? Geen probleem, je kan je ICP aangifte nog corrigeren.

Een fout in de ICP aangifte moet je zo snel mogelijk doorgeven. Dit doe je door in je eerstvolgende ICP opgaaf de juiste gegevens in te vullen. Hierbij geef je aan dat het om een correctie gaat.

Snel en makkelijk de ICP aangifte doen? Gebruik de software van Fiscaal-online.nl. Probeer het nu met een gratis proefaccount.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

ICP aangifte corrigeren na creditnota

Het kan voorkomen dat je klant de geleverde goederen niet accepteert. Als je de levering nog niet hebt doorgegeven met je btw-aangifte of ICP opgaaf, hoef je verder niets te doen. Je kan de levering dan als het ware als ‘niet verzonden’ beschouwen.

Heb je de levering al wel doorgegeven met de btw-aangifte of ICP aangifte? Dan is je wijze van handelen afhankelijk van de uitgifte van een creditnota:

  • Heb je een creditnota uitgegeven? Dan corrigeer je de ICP aangifte door de creditnota op te nemen in de aangifte over het tijdvak waarin je de creditnota hebt uitgereikt. Hierbij vermeld je het negatieve bedrag in rubriek 3a en in de btw-aangifte in rubriek 3b.
  • Heb je geen creditnota uitgegeven? Dan maak je een nieuwe opgaaf ICP en vermeld je het negatieve bedrag in rubriek 2a. Vergeet niet ook je btw-aangifte te corrigeren. Dit doe je door een correctie van je btw-aangifte per brief te versturen naar de Belastingdienst. Het adres daarvoor vind je op de website van de Belastingdienst.

Heb je naast ‘welke ICP aanpassingen of correcties kan ik doen’ nog meer vragen over ICP? Bekijk dan eens de volgende pagina’s:

Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur