Gratis uitproberen »

Checklist btw-aangifte

U bent hier:

Wat is er nodig voor een btw-aangifte? Met deze checklist btw-aangifte heeft u alle benodigde informatie om de btw-aangifte correct te versturen. Voorkom naheffingen en bereid uw btw-aangifte goed voor.

Om er zeker van te zijn dat uw btw-aangifte correct en op tijd wordt ingediend is het van belang dat alle gegevens compleet zijn. Met deze checklist btw-aangifte weet u welke gegevens u nodig heeft om uw aangifte volledig in te vullen.

Verkoopfacturen

Alle btw van uw verkoopfacturen moet worden afgedragen aan de Belastingdienst. Bij deze facturen is de factuurdatum bepalend, niet de betaaldatum. Zorg er dus voor dat alle verkoopfacturen met de factuurdatum tot en met de laatste dag van de periode aanwezig zijn.

Inkoopfacturen

Alle btw die u betaald heeft, kan teruggevorderd worden bij de Belastingdienst. Ook bij deze facturen is de factuurdatum bepalend. Zorg er dus voor dat alle inkoopfacturen met de factuurdatum tot en met de laatste dag van de periode aanwezig zijn.

Bonnetjes

Heeft u aankopen gedaan voor uw bedrijf, maar hier geen factuur van? Ook kassabonnen en andere bonnetjes kunt u meenemen in de btw-aangifte. Ook hierbij geldt dat de datum van de bon bepalend is. In de meeste gevallen is dat ook de betaaldatum.

Zie ook: Hoe doe ik btw-aangifte?

Overige documenten (verzekeringen / rittenregistratie / bankafschriften)

Heeft u een zakelijke verzekering? Dan ontvangt u minimaal eens per jaar van uw verzekeringsmaatschappij een overzicht van uw verzekeringen. Deze kosten zijn in veel gevallen ook aftrekbaar. Daarnaast mag u autokosten aftrekken en de btw terugvragen voor zover de auto gebruikt is voor btw-belaste omzet. Controleer alle facturen en bonnetjes met uw bankafschriften, zodat u niets vergeet.

Start nu een gratis proefaccount »