Gratis uitproberen »

Deadline uitstel aanvragen

U bent hier:

Wat is de deadline uitstel aanvragen? Voor welke datum moet u dus uitstel aanvragen? In principe moeten de uitstelverzoeken voor 1 mei ingediend worden. Voor buitenlandse belastingplichtigen en ondernemingen gelden andere voorwaarden.

Voor de belastingaangifte voor particulieren (aangifte inkomstenbelasting) moet het uitstelverzoek vóór 1 mei ontvangen zijn. Er wordt dan uitstel verleend tot 1 september van dat jaar. Fiscale partners dienen zelf uitstel aan te vragen.

Deadline uitstel buitenlandse belastingplichtigen

De deadine voor uitstel van buitenlandse belastingplichtigen is 1 juli. U krijgt dan uitstel tot 1 november van dat jaar. Fiscale partners moeten overigens ook hier zelf uitstel aanvragen.

Deadline uitstel aangifte venootschapsbelasting

Voor de aangifte vennootschapsbelasting geldt een andere regeling. Is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar? Dan moet het uitstelverzoek binnen zijn voor 1 juni van het opvolgende jaar. In het geval van gebroken boekjaren moet het uitstelverzoek echter binnen 5 maanden na het einde van het boekjaar ontvangen zijn. In het geval van een verkort boekjaar dat eindigt vóór 31 december moet het uitstelverzoek ontvangen zijn voor 1 april van het volgende jaar.

Uitstel aanvragen met de Beconregeling

Met de Uitstelregeling Belastingconsulenten vraagt u eenvoudig uitstel aan tot 1 mei van het volgende jaar. Zo bent u ervan verzekerd dat u tijdig alle aangiftes in kunt dienen. Importeer eenvoudig alle uitstelverzoeken en verstuur binnen no-time naar de Belastingdienst.

Start nu een gratis proefaccount »