Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Bezwaarschrift btw-aangifte?

Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Bezwaarschrift btw-aangifte

Bezwaarschrift btw-aangifte ?

Ben je het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst? Ben je het bijvoorbeeld niet eens met een naheffingsaanslag? Dan kan je een bezwaarschrift btw-aangifte indienen. Het indienen van bezwaar kan alleen binnen een bepaalde termijn. Deze termijn staat genoemd in de brief van de Belastingdienst waarin de beslissing, waartegen je bezwaar indient, bekendgemaakt wordt.

Altijd op tijd aangifte doen met Fiscaal-online.nl

Als je vergeet de btw-aangifte te doen, ontvang je een naheffingsaanslag. Er staat dan een geschat btw-bedrag op de aanslag. Ben je het hier niet mee eens? Dan kan je bezwaar indienen. Je kan ook voorkomen dat je te laat bent met indienen! Dankzij de software van Fiscaal-online wordt het indienen van de btw-aangifte een fluitje van een cent. Zo stel je deze taak niet meer uit tot het laatste moment en heb je minder kans dat je het vergeet. Ook proberen? Maak dan nu gebruik van een gratis proefaccount.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Hoe maak ik bezwaar?

In de brief van de Belastingdienst staat uitgelegd hoe je bezwaar kunt maken. Je moet in ieder geval altijd je bezwaar onderbouwen. Oftewel, waarom maak je bezwaar? Dit heet ook wel het bezwaar motiveren. Zorg dat je het bezwaar binnen de genoemde termijn in de brief binnen is. Vaak is deze termijn 6 weken na de datum op de brief. Meestal ontvang je binnen 6 weken na het indienen van je bezwaar, het besluit van de Belastingdienst. De Belastingdienst mag deze termijn verlengen als ze meer tijd nodig hebben om het bezwaar te wegen. Dit wordt 'verdagen' genoemd.

"Tip: Bespaar tijd en maak voor je btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software."

Mijn bezwaar is afgewezen

Heeft de Belastingdienst het bezwaar afgewezen, maar wil je het daar niet bij laten? Dan kan je in beroep gaan. Je start dan een procedure bij de rechtbank om alsnog je gelijk te krijgen. Het is verstandig om hierbij hulp te vragen van een deskundige, zoals een belastingadviseur of een advocaat. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van een goed onderbouwd beroepschrift en bij het voeren van de procedure bij de rechtbank. Houd er rekening mee dat als je bezwaar wordt afgewezen, je dan een invorderingsrente moet betalen.

De termijn voor bezwaar is verstreken

Ben je te laat met bezwaar maken? Dan kan je nog steeds aangeven waar je het niet mee eens bent. Dit wordt een verzoek tot vermindering genoemd. Met een verzoek tot vermindering kijkt de Belastingdienst of je gelijk hebt, net zoals bij een bewaar. Een verzoek tot vermindering kan je tot 5 jaar na afloop van het belastingjaar indienen.

Een verzoek indienen is mogelijk voor:

  • je eigen belastingaanslag
  • de aanslag van je onderneming
  • de aanslag van je fiscaal partner, als daar gegevens van jouw inkomen of vermogen staan

Binnen 8 weken reageert de Belastingdienst op je verzoek tot vermindering. Word je in je gelijk gesteld? Dan ontvang je een nieuwe aanslag of beschikking met de nieuwe gegevens.

Gun jezelf het gemak van Fiscaal-online.nl

Onze intuïtieve aangiftesoftware is zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig dat je de btw-aangifte nooit meer te ver vooruit schuift. Ervaar zelf de voordelen en maak een proefaccount aan. Wil je naast dit artikel bezwaarschrift btw-aangifte meer informatie, ga dan naar deze pagina over btw-aangifte.


Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur