Gratis uitproberen
zonder verplichtingen
Zomeractie: 50% korting op alle licenties. Profiteer van deze korting
  •          9,0/10
  •   Scherp geprijsd
  •   Alles in één overzicht
  •   Erkend door de Belastingdienst
  •   Geen eHerkenning nodig

Hoe doe ik btw-aangifte?

Kennisbank > Informatie over btw-aangifte > Hoe doe ik btw-aangifte?

Hoe doe ik btw-aangifte ?

Ondernemers moeten regelmatig btw-aangifte doen. Vooral startende ondernemers vragen zich af: hoe doe ik btw-aangifte? Een btw-aangifte wordt altijd digitaal verstuurd. Dit kan rechtstreeks bij de Belastingdienst, via een boekhoudpakket of via btw-aangifte software. Vooral het gebruik van aangiftesoftware neemt ondernemingen en belastingadviseurs veel werk uit handen nemen.

Gratis uitproberen
zonder verplichtingen

Eenvoudig btw-aangifte doen met btw-aangifte software

Met aangiftesoftware bespaar je veel tijd en geld en verstuur je moeiteloos een btw-aangifte. Je hebt geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig. Ideaal voor ondernemers die snel en efficiënt aangifte willen doen en graag een compleet overzicht van alle btw-aangiften hebben. Ideaal voor belastingadviseurs om eenvoudig de aangiften voor meerdere ondernemingen tegelijk te doen. Maak nú een gratis proefaccount aan en ervaar het gemak van de btw-aangifte software van Fiscaal-online.nl.

Wat heb ik nodig om btw-aangifte te doen?

Om aangifte te kunnen doen, moet je over de juiste gegevens beschikken. Deze gegevens zijn nodig om de omzet en kosten te kunnen berekenen en daarmee de verschuldigde btw vast te stellen. Je hebt minimaal de volgende documenten nodig:

  • Facturen: Hiermee toon je aan welke omzet je hebt gedraaid en welke btw je hebt berekend.
  • Inkoopfacturen: Deze zijn nodig om de voorbelasting te kunnen berekenen.
  • Bankafschriften: Hiermee kun je betalingen en ontvangsten verifiëren.
  • Kasboek: Hierin houd je bij welke kasuitgaven en kasontvangsten je hebt gehad.
  • Overzicht privégebruik: Wanneer je als ondernemer goederen of diensten privé gebruikt, moet je hiervan een overzicht bijhouden en de btw hierover aangeven in je aangifte.

Btw-aangifte rechtstreeks bij de Belastingdienst

Bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK), ontvang je van de Belastingdienst inloggegevens. Met deze inloggegevens kan je inloggen bij ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’, op de website van de Belastingdienst. Hier kan je met het digitale formulier ‘aangifte omzetbelasting’ de btw-aangifte invullen en versturen. Zodra de aangifte verstuurd is, ontvang je automatisch een ontvangstbevestiging per e-mail. Als je btw terugkrijgt, ontvang je binnen enkele weken bericht van de Belastingdienst hierover.

Hoe doe ik btw-aangifte via Fiscaal-online.nl?

Met onze intuïtieve software maak je eenvoudig btw-aangiften aan. Het is mogelijk om tijd te besparen door gebruik te maken van eenvoudige import functionaliteiten. Met één klik kun je meerdere aangiften tegelijk versturen. Als de btw-aangifte door de Belastingdienst is ontvangen, krijg je automatisch een terugkoppeling. Het dashboard toont een compleet overzicht van alle ingediende btw-aangiften.

Hoe doe ik snel, efficiënt en veilig btw-aangifte?

Veel ondernemers, belastingadviseurs en administratie- en accountantskantoren gebruiken de aangiftesoftware van Fiscaal-online.nl. De software is erkend door de belastingdienst en aangiften worden veilig verstuurd via het verzamelcertificaat van Fiscale-online.nl. Wil je ook snel en efficiënt werken? Ervaar zelf hoe je eenvoudig btw-aangiften opstelt en maak een gratis proefaccount aan.

"Tip: Bespaar tijd en maak voor je btw-aangifte altijd gebruik van btw-aangifte software."


Kunnen wij je helpen?

 

088 - 6500 280

Ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur

  info@fiscaal-online.nl

Reactie binnen 4 uur