Gratis uitproberen »

Waaruit bestaat suppletie omzetbelasting?

U bent hier:

Waaruit bestaat suppletie omzetbelasting? Suppletie omzetbelasting bestaat uit dezelfde onderdelen als de aangifte omzetbelasting. U corrigeert de eerder opgegeven bedragen uit de btw-aangifte in de suppletie.

 

Rubriek 1: Prestaties binnenland

In de eerste rubriek wordt de omzet ingevoerd die gemaakt is door Nederlandse klanten. Hier wordt onderscheid gemaakt in leveringen/diensten met hoog en laag tarief. Geef de omzet en de btw op per btw-categorie.

Rubriek 2: Verleggingsregelingen binnenland

Deze rubriek wordt alleen ingevuld als er sprake is van goederen of diensten waarbij de btw-heffing naar u verlegd is. Dit houdt in dat de leverancier de btw verlegt naar u, de afnemer. Er wordt dus door de leverancier geen btw in rekening gebracht. Dit is altijd op de factuur vermeld.

Rubriek 3: Prestaties naar of in het buitenland

Omzet behaald uit goederen of diensten buiten de EU worden ingevuld bij rubriek 3a. Bij 3b worden de intracommunautaire prestaties ingevuld. Dit zijn de producten of diensten die u geleverd heeft binnen de EU. Let op: Het gaat hier alleen om leveringen aan ondernemers in het buitenland. Dit geldt niet voor particulieren.

Rubriek 4: Prestaties vanuit het buitenland aan u verricht

Heeft u goederen of diensten in het buitenland gekocht? Dan moet daar omzetbelasting over worden afgedragen in Nederland. De leverancier heeft geen buitenlandse btw in rekening gebracht. Deze omzetbelasting moet door de u worden aangegeven.

Rubriek 5: Voorbelasting

De voorbelasting is de btw die u al betaald heeft over de ingekochte goederen of diensten. Deze kunt u terugvragen van de Belastingdienst. Dit bedrag wordt dan ook afgetrokken van de af te dragen btw.

Controleren en versturen

Controleer vervolgens de btw-aangifte en verstuur deze naar de Belastingdienst. Moet u btw betalen? Dan moet de betaling binnen zijn voor de deadline. Krijgt u echter btw terug? Dan stort de Belastingdienst dat zo snel mogelijk op uw rekening. Verstuur onbeperkt suppleties via Fiscaal-online.nl en krijg direct terugkoppeling van de Belastingdienst

Start nu een gratis proefaccount »